• De negatieve berichten van de passagiers van de verrassingscruise schoten bij veel IJmuidenaren in het verkeerde keelgat.

    Bert Westendorp

Jaaroverzicht: top 10 best bekeken berichten van 2019

IJMUIDEN Het jaar 2019 was weer een jaar vol  nieuws, met mooie dingen en ook met minder leuke gebeurtenissen. Zoals altijd houdt Nieuwsblad IJmuiden dat nieuws voor je bij en vatten we het samen in dit overzicht met de best bekeken verhalen op onze website van dit jaar.

1. IJmuiden schittert in eindejaarscommercial Postcode Loterij

Met grote afstand op nummer 1 staat dit jaar het nieuws dat IJmuiden te zien is in de eindejaarscommercial van de Postcode Loterij. Het is overigens de vierde keer op rij dat IJmuidense huizen in de commercial te zien waren, maar toch bekeken veel mensen het filmpje dat 6 december op onze website verscheen.

 foto: Postcode Loterij (screenshot)

2. Meer woningen dan behoefte, IJmuiden populair

Uit onderzoek van het ministerie van Binnenlandse Zaken blijkt dat de woningnood in Nederland nog minstens tien jaar aan zal houden. In 2030 zijn er nog steeds 200.000 woningen te weinig. Ingeborg Baumann zocht voor ons uit hoe het met de woningbouw in Velsen zit.

 foto: Reinder Weidijk

3. IJmuiden verzet zich tegen negatieve berichtgeving verrassingscruise

Sociale media ontplofte 21 september van de reacties op het bericht dat passagiers van een luxe verrassingscruise langs 'onontdekte pareltjes' aan de Noordzee boos zijn omdat hun schip aanmeerde in IJmuiden. Niet het shopwalhalla waar ze zich blijkbaar op verheugd hadden. De negatieve berichten van de passagiers schoten bij veel IJmuidenaren in het verkeerde keelgat.

 foto: Bert Westendorp

4. Postcode straatprijs van 612.500 euro valt in Velserbroek

Begin oktober werden achttien deelnemers van de Postcode Loterij (postcode 1991 HK) verrast met een dikke cheque door Gaston Starreveld. Onder de winnaars van straatprijs is ook een auto verloot.

 foto: PR

5. Latin Village: Strenge regels rond Latin Village & Tickets worden massaal doorverkocht

Half augustus vond Latin Village plaats op het Velsen Valley terrein in Spaarnwoude. Er waren van tevoren strenge regels opgesteld om de veiligheid te waarborgen en (geluids)overlast tegen te gaan. Door de slechte weersverwachting werden er veel kaarten doorverkocht.

 foto: Latin Village / Verkijk

6. IJmuidense Céline door naar volgende ronde The Voice of Holland

Leuk nieuws voor Céline Dib uit IJmuiden, zij is door naar de volgende ronde in The Voice of Holland. Op het nippertje draaide coach Lil' Kleine en dat betekende door naar de volgende ronde voor de IJmuidense.

 foto: Instagram Céline Dib

7. Gemeente feliciteert Dance Valley

Dance Valley vierde deze zomer zijn 25ste verjaardag. Het nieuws dat de gemeente hen feliciteerde met een uniek plaatsnaambord kon op vele geïnteresseerden rekenen.

 foto: PR

8. Velsen vroeger

Al vele foto's gingen deze foto voor. Het Velsen van vroeger wordt regelmatig onder de aandacht gebracht in Nieuwsblad IJmuiden door Frits Houtgraaf, maar deze foto kon toch wel op vele reacties rekenen. Daarmee staat deze foto, die genomen werd in de jaren 70, op plek 8 van best gelezen artikelen. 

 foto: Frits Houtgraaf

9. Dode bij ongeluk op de Kanaaldijk IJmuiden

De top 10 wordt helaas afgesloten door twee treurige gebeurtenissen. Op 17 december is er een ernstig ongeluk gebeurd op de Kanaaldijk in IJmuiden. Hierbij kwam een 87-jarige vrouw uit Driehuis om het leven.

 foto: Laurens Bosch

10. Lichaam gevonden in duingebied IJmuiden

In juli werd er in de duinen bij IJmuiden een lichaam gevonden. Enkele dagen later bleek dat het om de vermiste Beverwijkse Judith Turkstra te gaan, die al sinds juni vermist werd. Ze zou niet door een misdrijf om het leven zijn gekomen.