• Eigen foto

Nieuwsblad IJmuiden alleen online verder

VELSEN Nieuwsblad IJmuiden.nl gaat vanaf deze week alleen verder met haar online nieuwsplatform. Uitgever BDUmedia heeft besloten om de verspreiding van de krant per direct te staken.

De papieren editie van Nieuwsblad IJmuiden was al lange tijd verlieslatend door concurrentie in de markt en tegenvallende advertentie-inkomsten. BDUmedia constateerde de voorbije tijd dat de titel online wel veel progressie boekt. Imelman: "We merken dat steeds meer lezers uit Velsen behoefte hebben aan ons online nieuws. Onze redactie ontvangt bijvoorbeeld vele vragen over de coronacrisis. Ook blijft het aantal bezoekers van onze website (fors) groeien. We willen deze inwoners blijven bedienen.

In de coronacrisis gaat het dan vooral ook om vragen over wat de situatie is in de gemeente. Wat betekent het voor mijn kinderen en hun school, mijn (groot-)ouders, de buren, de verenigingen, de lokale winkeliers, de evenementen? De journalisten van Nieuwsblad IJmuiden.nl zoeken de antwoorden en verzamelen alle informatie die van belang is. Juist nu is een goede lokale nieuwsvoorziening welkom, om ervoor te zorgen dat -naast al het landelijke nieuws- ook duidelijk is hoe de situatie in de directe woonomgeving is." Wil je op de hoogte blijven, ga dan regelmatig naar nieuwsbladijmuiden.nl en volg ons op Facebook. Op de site kun je je ook aanmelden voor een gratis mailnieuwsbrief met het laatste nieuws.