• Eigen Foto

Twee nieuwe coronabesmettingen in Velsen

VELSEN Het aantal officieel vastgestelde besmettingen met het coronavirus (COVID-19) is in Velsen gestegen naar 10. Dat blijkt uit de dagelijkse update van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). Dat zijn er 2 meer dan gisteren. Het besmettingspercentage in Velsen is nu 14,6 per 100.000 inwoners.

Sinds gisteren zijn in heel Nederland 573 mensen positief getest op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 4204. Onder hen zijn 988  mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest). Sinds de vorige update zijn 43 personen overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 179 mensen overleden aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen de 57 en 97 jaar.

De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, namelijk 1404 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid-Holland (585) en Noord-Holland (535).

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners.

KAART Op onderstaande kaart vind je geregistreerde besmettingen van het nieuwe coronavirus in Nederland. De gegevens worden één keer per dag bijgewerkt en zijn afkomstig van het RIVM. 


Bron: Localfocus