• Quon Dam

    Quon Dam

Pasen in 't Mosterdzaadje

Muziek die raakt!

SANTPOORT-NOORD Het befaamde Nouvelle Philharmonie Trio is op 'goede vrijdag' 30 maart om 20.00 uur ie gast in 't Mosterdzaadje. Sergey Smirnov - piano, Artiom Shishkov – viool en Dima Tsypkin – cello. Een pianotrio met een goede neus voor muziek die je raakt.

Op het programma staan de 'Vier Jaargetijden' van Vivaldi in een bewerking van de Britse componist Max Richter. Het resultaat is een vernieuwd klassiek meesterwerk met een prachtige minimal sound, maar mét behoud van de herkenbare Vivaldi thema's. Onlangs op tournee door o.a. Wit-Rusland en Frankrijk oogstten ze met hun optreden overweldigende ovaties. Tot slot het huiveringwekkend mooie Credo van de Wit-Russisch componist Beltiukov. De drie vrienden studeerden samen in Minsk en stonden al op 8 jarige leeftijd op het podium. Sergey is na zijn studie in Den Haag in Nederland gebleven. Dima kreeg de kans verder in Parijs te studeren en is daar gebleven en Artiom, die na het winnen van het Koningin Elisabeth Concours veel op tournee is, woont deels in Frankfurt. Hij is eerste violist van het beroemde Lipkind kwartet.

BAROKMUZIEK Qon Dam is een internationaal ensemble, gespecialiseerd in het spelen van muziek uit de 15e -17e eeuw, de Barok. Op maandag 2 april, Tweede Paasdag om 15.00 uur komt dit vermaarde gezelschap een concert geven in 't Mosterdzaadje. Het programma 'of Sorrows and Dances' zet de muziek rond dood en verdriet, naast dansmuziek waarop de musici zoals gebruikelijk in die tijd, vrijelijk improviseren. Deze klanken staan voor de vitaliteit van het leven. Op authentieke instrumenten worden werken uitgevoerd van Biagio Marini, Johann Heinrich Schmelzer, Giovanni Legrenzi, Ockeghem, Diego Ortiz, Marco Uccellini en Kaiser Leopold I. De leden van Qon Dam zijn werkzaam in verschillende Barokorkesten in Europa. Het zijn Alba Encina – viool, Mara Tieles – barokviool, Konstanze Waidosch – viola da gamba en cello piccolo, Juan Diaz – bass (violone), Bernhard Reichels – luit. Zij ontmoetten elkaar op tournee met het Barokorkest van de Europese Unie.

't Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord 023-5378625. Toegang vrij, een bijdrage in de onkosten wenselijk. Www.mosterdzaadje.nl