• De pop-up wensenboom in 2017

    Archieffoto

Pop-up kerk dit jaar met rijdende kapel op de markt

VELSEN Sinterklaas is het land nog niet eens uit, of we maken ons alweer op voor het volgende feest. "Iedereen rent maar door in de feestmaand." zegt dominee Barbara de Groot van de Engelmunduskerk in Oud-Velsen. "Cadeautjes kopen, recepten bedenken. Het is natuurlijk ook heel gezellig. Maar ondertussen vergeet iedereen wat nu eigenlijk de kern is. Vandaar dat wij als kerken in gemeente Velsen met de 'pop up kerst-kerk' komen"

EEN LICHT VOOR IEMAND Maar wat is dan die kern? De dominee houdt het luchtig. "Kerst is het feest van licht en vrede. Oftewel: bij kerst draait het om het licht in de wereld. Vorig jaar hebben we dit ook al georganiseerd, en we merkten dat we mensen toch wel aan het denken hebben gezet. De vraag is natuurlijk; hoe kun jij zélf een licht(je) zijn voor iemand."

POP UP KERK De Pop Up Kerst Kerk staat van 8 t/m 24 december in de hal van de centrale bibliotheek van Velsen in IJmuiden. Er is een grote kerststal, en bezoekers kunnen een papieren kerstkaars met kerstwens 'aansteken'.

NIEUW Nieuw dit jaar is daarnaast de 'rijdende kapel' op de markten van donderdagen 13 en 20 december. Daar kan een écht kaarsje aangestoken worden. De kerken delen ook informatie uit over alle kerstvieringen die er gehouden worden.