• Het Italiaanse event is een groeiend succes in Santpoort en omgeving.

    pr

'Porto Santo' in Santpoort-Noord

SANTPOORT-NOORD In de week van 10 tot en met 15 september staat bij de Santpoortse ondernemers alles weer in het teken van lekker Italiaans nazomeren tijdens het evenement 'Porto Santo'.

Gedurende de hele week zetten alle winkeliers hun Italiaanse collecties op de voorgrond, brengen een Italiaans thema in de winkel, spelen Italiaanse muziek. Italiaanse hapjes en misschien een glaasje prosecco zorgen voor een heerlijk Italiaans sfeertje. De hele straat is versierd met Italiaanse vlaggen en er klinkt sfeervolle Italiaanse muziek in de hele straat.

Vrijdagavond 14 september worden er al heerlijke pizza's gebakken op het horecaplein en dan zaterdag 15 september is het 'Mercato': marktdag. Op de Hagelingerweg en Broekbergerplein staan kramen met Italiaanse delicatessen, olijfolies, heerlijke broden, pasta's, tapenades, kazen, maar ook Italiaanse serviezen, Italiaanse vakanties, etc. Op het plein in het midden van de Hoofdstraat komt een sfeervol horecaplein met Italiaanse foodtrucks, een pizzabakker en de lekkerste Italiaanse hapjes. De Italiaanse zanger Angelo Indaco zal de sfeer verhogen met zijn Italiaanse repertoire wat hij in de hele straat live te horen zal brengen.

In de straat komen selfie-points van o.a. de scheve toren van Pisa. De leukste selfie gedeeld op Facebook of Instagram wint een prijs, de firma Koene gaat klassieke en nieuwe Fiats showen, er zijn Vespa's, er staat een mega-grote glazen pot met pasta's voor de prijsvraag. Ook zijn er kookdemonstraties en barista's kortom teveel om op te noemen.

Dit evenement wordt verzorgd door de Winkeliersvereniging Santpoort-Noord en 'Puur Santpoort.