• Lucy de Pagter

Programma Riddertoernooi Brederode bekend

SANTPOORT-ZUID Het programma van het Riddertoernooi in het weekend van 29 en 30 juni is bekend. Er komen ruim 150 middeleeuwers naar het toernooi. Zij bouwen met elkaar een Middeleeuws kampement met tenten en marktkramen. De officiële opening is op zaterdag om 12.00 uur.

Het toernooi is opgedragen aan vrouwe Jolande de Lalaing, de laatste bewoonster van Kasteel Brederode. Onder haar baldakijn zal het startsein gegeven worden, waarna de ridders zich in het steekspel met de lansen zullen storten, de zogeheten Joust. Om 14.30 uur wordt de tweede ronde gehouden. Deze wedstrijd wordt op het Boogschietveld gehouden. Het zwaardvechten is in de Arena. Op zaterdag wordt afgesloten op het toernooiveld om 16.30 met Skills of Arms, waarmee op zondag om 11.00 uur weer wordt begonnen. De finale is zondag op het toernooiveld om 16.30 uur met Joust. Vervolgens worden de prijzen uitgereikt aan de beste ruiters, boog- en zwaardvechters.

Verder kan iedereen eens proberen te boogschieten en er is een valkenier met zijn roofvogels aanwezig. Om 14.00, 15.00 en 16.00 uur verschijnt Aagje de Vertelster voor haar huisje en vertelt zij in de Theetuin het verhaal over 'De Toernooiridder en de Held.' De geschiedenis van de Ruïne wat ooit het machtige Kasteel van Brederode was komt als nooit tevoren tot leven.

Voor meer informatie en het programma: www.ruinevanbrederode.nl.