• Promotiebeeld van Stichting Kist

    Kist

Project rond Hoogovenbus eindelijk van de grond

IJMUIDEN Begin dit jaar meldde deze krant het al: de Hoogovenbus gaat rijden om verhalen op te halen en generaties te verbinden. Na een lange aanloopperiode is het gelukt om dit aansprekende project rond '100 jaar leven met een grote industrie' uit de startblokken te krijgen. Dit najaar gaat de bus daadwerkelijk rijden.

Wat is de invloed van de ijzer- en staalfabriek in de regio, op het dagelijks leven, op de woningbouw, in de sociale contacten? Hoe heeft Hoogovens de regio mede gevormd? En hoe is het om in de verschillende generaties bij Hoogovens te werken? Wat is het Hoogovensgevoel? Met dit project gaat Stichting Kist antwoord op deze vragen geven.

LEERLINGEN Het project bestaat uit twee fasen: een educatieve fase, waarin basisschoolleerlingen een tentoonstelling voorbereiden die in de bus vertoond zal worden. Ook zullen leerlingen op vrijwillige basis mee gaan met de bus om de bezoekers rond te leiden. Dit zal in september-oktober plaatsvinden.

OUD MEDEWERKERS In de 'Week van de Industriecultuur' - van 20 tot 28 oktober 2018 - zal de 'Hoogovenbus' oud Hoogovenpersoneel ophalen om hen naar de diverse activiteiten te brengen, zoals de kunstmanifestatie op 20 en 21 oktober in Velsen Noord. De opstapplaatsen worden ruim van te voren bekendgemaakt.