• Verkiezingen vroeger: mei 1981, borden langs de Heerenduinweg.

    Piet Korpershoek

Publiek verkiezingsdebat in Bibliotheek

VELSEN In de aanloop naar de verkiezingen over ruim twee weken is er maandagavond een groot verkiezingsdebat in de Bibliotheek van Velsen. Voor iedereen toegankelijk.

Velsen maakt zich op voor de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 21 maart. Om de stemkeuze te vereenvoudigen, heeft de gemeente inmiddels een online stemwijzer gelanceerd waarin de speerpunten van de tien deelnemende partijprogramma's zijn verwerkt.Maar,  wat is daarvan het effect op het publiek domein? Welke gevolgen heeft uw stem op het gebied van welzijn, cultuur en educatie? Om deze vragen en meer te beantwoorden, organiseren Stichting Welzijn Velsen,  het Kunstencentrum en de Bibliotheek een publiek debat op maandag 5 maart in de Bibliotheek van Velsen.

Alle tien de politieke partijen zijn tijdens deze debatavond vertegenwoordigd en het gesprek wordt geleid door Gertjan Huijbens. Uitganspunt van de discussie zal zijn : 'samen groeien, 1+1+1= 10.' Wij willen investeren in programma's waar u als burger bij aan kunt sluiten. Dat doen we met kennis, met kunst, met ontmoetingen, met onderwijs en maatschappelijke ondersteuning. Voor iedereen, jong en oud. Zo blijft de Velsense gemeenschap vitaal, energiek en voorbereid op de toekomst. We nodigen u, als inwoner van Velsen, van harte uit om erbij te zijn. Laat uw stem horen in de Bibliotheek van IJmuiden en stel uw dringende vragen om meer grip te krijgen op uw keuze. RTV Seaport zal opnames maken en deze op later tijdstip uitzenden. Maandag 5 maart in de Bibliotheek Velsen, Dudokplein 16, inloop vanaf 19:30 uur, start debat om 20 uur, einde rond 21:30 uur. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.