• Marlies Havik.

    PvdA Velsen

PvdA-kandidaat Marlies Havik (52) overleden

VELSEN Zondag is plotseling kandidaat-raadslid Marlies Havik van PvdA Velsen overleden. Havik was steunfractielid voor deze partij en stond vijfde op de lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Marlies stond volop in het maatschappelijke en politieke leven van Velsen. Zij deed veel vrijwilligerswerk en stond altijd klaar voor mensen in haar omgeving. ,,Marlies was een gedreven sociaal-democraat die opkwam voor iedereen die het moeilijk heeft," aldus een korte verklaring op de website van PvdA Velsen. ,,Zij zocht het in concrete daden en oplossingen. Wij zullen haar inbreng heel erg missen. Wij wensen haar familie sterkte met dit grote verlies."

Marlies Havik is 52 jaar geworden. Ze was weduwe en laat een zoon en een dochter van 16 en 17 na. In verband met haar overlijden zijn de twee voor deze week geplande verkiezingsdebatten in Velsen, het welzijn- en cultuurdebat op maandag 5 maart in bibliotheek Velsen en het jongerendebat op woensdag 7 maart in de Burgerzaal, afgelast, Waarschijnlijk worden ze verzet, al is het lastig om een nieuwe datum te vinden omdat er een week later al tenminste vijf debatten staan gepland.

Het FNV IJmond-debat op dinsdag 6 maart in het gemeentehuis van Beverwijk gaat wel door. Daaraan zullen echter geen afgelast, is nog niet bekend.