• Uitgever Jan-Paul Rosenberg van Stichting Achterland overhandigt de bundel aan commissaris van de Koning Johan Remkes.

    Recreatie Noord-Holland NV

Recreatie Noord-Holland draagt bij aan lofzang op provincie

VELSEN-ZUID Commissaris van de Koning Johan Remkes bezocht onlangs informatieboerderij Zorgvrij. Aanleiding was de presentatie van een literaire bundel over de provincie. Recreatie Noord-Holland, beheerder van Zorgvrij, was gastheer. De Velsense organisatie participeert sinds 2013 in de uitgaven van Stichting Achterland over Noord-Holland.

De serie Literaire reis, uitgegeven door Stichting Achterland, bestaat uit bloemlezingen die bruggen slaan tussen literatuur en maatschappij. Vorige week zag de tweede editie over Noord-Holland het levenslicht, ditmaal met de tijd als verbinden thema. Commissaris van de Koning Johan Remkes ontving het eerste exemplaar van Noord-Holland, literaire reis door de tijd uit handen van uitgever Jan-Paul Rosenberg.

Het resultaat mag er zijn: een prachtig boek waarin diverse 'landmarks' van onze provincie het decor vormen voor een literaire bloemlezing. Ook Spaarnwoude komt in de bundel aan bod, in een tekst van Joyce Roodnat.

Informatieboerderij Zorgvrij

Wie denkt dat Zorgvrij zich alleen leent voor een kennismaking met het boerenbedrijf komt bedrogen uit. De voormalige grupstal van de boerderij was met ballonnen, kaarsen, lichtsnoeren en bloemen omgetoverd tot een feestelijke receptieruimte. In zijn dankwoord zei Remkes na zijn pensionering in januari de bundel zeker regelmatig te zullen openslaan.

Recreatie Noord-Holland

Recreatie Noord-Holland werkt onder meer in opdracht van de recreatieschappen Twiske-Waterland, Spaarnwoude, Alkmaarder- en Uitgeestermeer, Geestmerambacht/Park van Luna en Groengebied Amstelland. Recreatie Noord-Holland ontwikkelt en beheert een aantrekkelijke groene omgeving voor iedereen, in alle jaargetijden. Ook zorgt zij voor mogelijkheden om te genieten van rust of vertier, door in- of ontspanning. Centraal daarbij staat een goede balans tussen natuur en recreatie, die de totale kwaliteit van de omgeving ten goede komt