• Gereed voor recreatief gebruik ...

    Bert Westendorp
  • ... deze mini-woningen pal bij het strand.

    Bert Westendorp

Kleinschalig recreëren bij Kennemermeer

IJMUIDEN Aan de oevers van het Kennemermeer verrijst in snel tempo een mini-dorp. Letterlijk, want pal naast het grote parkeerterrein wordt druk gewerkt aan het plaatsen van  twintig tiny houses.

De mini woningen moeten over het algemeen helpen om het gebrek aan woningen een beetje te verzachten. Maar die filosofie is niet van toepassing op de woningen aan het Kennemermeer, legt Erling Siebesma, mede-directeur van EcoCabins uit. "Deze woningen zijn niet voor  permanente bewoning, maar puur voor recreatief gebruik. We mogen vijf jaar gebruik maken van deze plek, daarna wordt er een complete woonwijk gebouwd op het terrein." 

REACTIES Het tijdelijke dorpje op een paar minuten lopen naar het fraaie strand van IJmuiden levert nu al reacties op. "De verhuur loopt heel voorspoedig en met de Grand Prix van Zandvoort in het vooruitzicht is dit een ideale plek om te verblijven." Wie de smaak te pakken heeft, kan een dergelijke woning kopen voor een slordige vanaf prijs van ongeveer 65.000 euro, afhankelijk van de grootte want er zijn woningen van 25 vierkante meter, maar ook van 50 vierkante meter.

WONINGBEDRIJF Siebesma: "Dan moeten de mensen wel zelf voor een plek zorgen waar de  woning mag staan. We zijn overigens met Woningbedrijf Velsen in gesprek om elders in de gemeente tiny houses te realiseren voor permanente bewoning."