• Mobiele post

    Jeroen Groot

Reddingsbrigade tevreden over mobiele post

IJMUIDEN In de maand augustus hebben de vrijwilligers van de IJmuider Reddingsbrigade het druk gehad, dankzij het (aanvankelijk) zomerse weer.

Begin augustus hebben zij de nieuwe mobiele post voor het eerst kunnen gebruiken. Deze wordt onder andere bij mooi weer op het strand gezet, nabij de (hoog) waterlijn. Zo zijn de vrijwilligers op het strand beter en sneller vindbaar voor strandbezoekers die hulp nodig hebben of vragen willen stellen.


Halverwege augustus sloeg het weer om en was er opeens een heftige onweersbui. De lifeguards hebben die dag alle strandbezoekers en watersporters gewaarschuwd voor het aankomende onweer. Daarna was het weer een stuk minder mooi, wat betekende dat de vrijwilligers minder vaak in actie hoefden te komen. Toch was het geen stilzitten voor de lifeguards, want naast het oefenen, bleek er eind augustus een sterke mui-stroom te zijn ontstaan in zee. De lifeguards hebben daar extra toezicht gehouden. Na enkele dagen was deze stroming weer afgezwakt tot de normale situatie.

In augustus is de IJRB elke dag aanwezig geweest. Door alle vrijwilligers zijn er in augustus 1591,5 uur besteed aan de bewaking. Totaal hebben zij 114 keer hulp verleend, waarbij het voornamelijk ging om het verlenen van eerste hulp (98 keer). Daarbij is er 7 keer samengewerkt met de ambulancedienst.