• De nieuwe spits Ryan Seager vrijdag in actie voor Telstar.

    1963-pictures

Ryan gelooft in Telstar

VELSEN-ZUID Een paar maanden geleden nog lonkte Telstar nadrukkelijk naar een eredivisie plek. Een prachtig seizoen kwam in Doetinchem op een kolkende Vijverberg tot een einde. Sportief gezien met gevolgen.


Hans Akkerman

Alle zes sterkhouders/uitblinkers van de Witte Leeuwen vonden van de zomer een nieuwe uitdaging. Business as usual eigenlijk. Met vereende krachten gingen Buter&Snoei op zoek naar adequate vervangers. Vanuit Engeland werden Ryan Seager (Southampton) en Kyle Scott (Chelsea) op huurbasis losgeweekt en ook bij AZ vonden de beleidsbepalers versterking.


INGRIJPEND Klantenbinding en eerherstel stonden vrijdag centraal volgens Mike Snoei die zijn manschappen in de ouverture in Waalwijk vorige week met 1-0 het onderspit zagen delven. Met een dit seizoen op vele plekken gewijzigd team kwamen de Witte Leeuwen binnen de lijnen tegen een M.V.V. dat zelf smadelijk thuis tegen TOP Oss onderuit ging.


POVER Afhaken of bijblijven was dus het credo in een redelijk gevuld stadion. Het duel was pover van kwaliteit en van klantenbinding was absoluut geen sprake.

Telstar vloog en rende naar behoren, speelde een kwartier voor rust dominant maar creëerde weinig tot niets en hield achterin regelmatig open huis. De gasten raakten tweemaal de paal en tweemaal de lat, schoten voor open doel naast en zelfs een leeg doel leverde geen goal op. Uiteindelijk bracht een enorme blunder van keeper Sven vd Maaten, de opvolger van de naar AZ vertrokken Rody de Boer, M.V.V. de verdiende winst op; 0-1.


EILAND Ook nieuwkomer en spits Ryan Seager had zich ongetwijfeld meer voorgesteld van zijn thuisdebuut. ''Inderdaad, het was niet best vanavond. Ik stond voorin op een eiland. M.V.V. speelde achterin heel compact en toen ik na die slechte terugspeelbal vrij voor hun keeper kwam, liet mijn eerste balcontact mij in de steek. Dat zal beter moeten en we zullen snel denk ik bij elkaar gaan zitten om het tij te keren,'' sprak de huurling van Southampton schuldbewust en met gevoel voor realiteit.BETER Ryan vervolgt: "Natuurlijk was het lekker voor mij in veel oefenduels te scoren, maar dit is natuurlijk een compleet ander verhaal tegen betere tegenstand. Het zal duidelijk beter moeten, te beginnen volgende week tegen Jong Utrecht. Het voetbal hier lijkt beter geschikt voor mij. Mijn huurovereenkomsten bij Yeovil en MKD Dons kenmerkten zich door veel hoge ballen door de lucht en dat type spel ligt mij als relatief kleine speler niet,'' weet Seager die als kleine jongen in Michael Owen zijn voetbalheld had en in Liverpool zijn favoriete club.DRAAI De kennismaking en introductie in Velsen-Zuid ervaart Ryan als ''prettig'' en ''gastvrij''. Ryan: ''Ja, iedereen heeft hier het beste met mij voor. Ik woon prettig op een half uurtje van het stadion en heb mijn draai gevonden. Nu is het hoogste tijd om het in mij gestelde vertrouwen terug te betalen met goals, want daar ben ik voor gehaald toch?''