• De jury kijkt uit naar de lekkerste culinaire hoogstandjes met vis

    Havenfestival IJmuiden

Smakelijke wedstrijd zet IJmuiden op de (menu)kaart

IJMUIDEN Volendam heeft het zootje van Paling, Yerseke zijn oesters en Scheveningen de braadharing in 't zuur. Maar wat is nou een typisch visgerecht uit IJmuiden? Om daar achter te komen organiseren het Havenfestival IJmond en IJmuiden Rauw aan Zee een grote visreceptenwedstrijd. Festivalbezoekers kunnen het winnende gerecht op 23 en 24 juni proeven in het speciale IJmuiden Rauw aan Zee-paviljoen.

VERSE VIS IJmuiden en vis zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Er zijn weinig plaatsen waar zo gemakkelijk aan verse vis te komen is als in IJmuiden. Al decennialang wordt er thuis en in de restaurantkeukens op een geweldige manier verse vis bereid. Het Havenfestival, dat dit jaar in het teken staat van vis, is op zoek naar het visgerecht dat IJmuiden letterlijk en figuurlijk op de (menu)kaart zet. Ben jij bereid om jouw (familie)recept prijs te geven? Insturen kan tot 20 mei 2018 via info@havenfestivalijmond.nl.

PROEVEN De ingezonden recepten worden beoordeeld door een vakjury. Zij selecteren drie recepten waar via de Facebook-pagina van IJmuiden Rauw aan Zee op gestemd kan worden. Tijdens het Havenfestival kan het winnende visgerecht worden geproefd in het IJmuiden Rauw aan Zee-paviljoen (zolang de voorraad strekt). De winnaar krijgt een compleet verzorgd diner voor twee aangeboden in een lokaal (vis)restaurant.

VOOR IEDEREEN Deelname aan de visreceptenwedstrijd staat open voor iedereen: van hobbykok tot professional! Het gaat om recepten die relatief eenvoudig en snel te bereiden zijn. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.