• Santa en Stella Zake

Solist én twee zusjes in Mosterdzaadje

SANTPOORT Cellist Joachim Eijlander (vrijdag 19 januari) en twee talentvolle zusjes uit Letland (zondag 21 januari) op in 't Mosterdzaadje.

De beroemde cellist Joachim Eijlander is vrijdag om 20.00 uur met een solo programma in 't Mosterdzaadje te beluisteren. Uitgevoerd worden cellosuites van J.S. Bach en een paar prachtige caprices van Joseph dall & Abaco en Alfredo Piatti. Deze zijn ook terug te horen op zijn nieuwe cd, die al veel op Radio 4 wordt gespeeld. Joachim zal ter plekke zijn selectie uit de caprices toelichten. Daardoor weet hij met zijn optredens persoonlijker en directer met zijn publiek in contact te komen. "Het wordt een ontdekkingsreis, die ook op Bach een ander licht zal laten schijnen', aldus Joachim. Deze veelzijdige cellist gaf solo cello concerten in Europa, de VS, Rusland en Azië. Ook werkt hij samen met dansers, choreografen en videokunst.

VIOOL-PIANO DUO Twee hoogbegaafde zusjes uit Letland vormen samen het SanTella Duo. Santa Zake is pianiste en Stella Zake is violiste. Beiden zijn ook componisten. Zij brengen een prachtig programma naar Santpoort waar ze voor het eerst op zondag 21 januari om 15.00 uur te gast zijn. Ze voeren uit werken van J.S. Bach (Adagio voor viool solo), Cezar Franck (dl.2 uit de sonate), Paul Schoenfeld ('Four Souvenirs for violin and piano), Francis Poulenc ('Les Soirées de Nazelles') en Rimsky Korsakov (Fantasie op thema's uit de opera "De Gouden Haan")

De geschiedenis van Santa en Stella Zake, het SanTella Duo voert terug naar de tijd dat ze vier jaar oud waren en huisconcerten verzorgden. Momenteel zetten beide zussen hun studie in Nederland voort. Beiden hebben al de hoogste onderscheidingen behaald maar doen nog een Master diploma respectievelijk in Amsterdam en Maastricht.

't Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord 023-5378625. Toegang vrij, een bijdrage is wenselijk.