Stamboomweekend als afsluiting seizoen Ruïne van Brederode

SANTPOORT-ZUID Zaterdag 28 en zondag 29 oktober wordt het seizoen van de Ruïne van Brederode historisch afgesloten met levende personages en stamboomonderzoek.

De beroemdste en rijkste heer Johan Wolfert van Brederode (1599-1655) komt tot leven. Hij is de zwager van stadhouder Prins Frederik Hendrik, de Stedendwinger en kreeg maar liefst 21 wettige kinderen. Toch kwam er een einde aan de wettige erfopvolging via de mannelijke lijn, waardoor de Ruïne van Brederode verviel aan de Staten van Holland en zo het eerste Rijksmonument van Nederland werd.

Deze beroemde 16e heer van Brederode is op zoek naar familie, want natuurlijk is er ook een vrouwelijke lijn van opvolgers en een liefdeslijn (de bastaardkinderen). Vroeger was de bevolking beperkt. Nu zijn we met miljoenen Nederlanders. Misschien stamt ook u af van de machtige familie Brederode! Stamboomonderzoek en betekenis van achternamen staan centraal dit weekend. Rob Hubert van huisbrederode.nl heeft de stamboom van Brederode in kaart gebracht en geeft informatie over stamboomonderzoek. Ook als uw achternaam volledig anders is kunt u familie zijn.

AFSTAMMELING Vrijwilligster Willemijn Vriesekoop is afstammeling en is de initiatiefneemster van het Stamboomweekend. Zij is ook aanwezig in de Ruïne. Zondag 29 oktober sluit wethouder Robert te Beest om 14 uur het Brederodeseizoen 2017 officieel af.

ENTREE Entree historisch weekend € 5, 0-3 jaar gratis. Wie officieel Brederode heet, krijgt gratis toegang. Openingstijden Ruïne van Brederode woensdag en vrijdag van 12-17uur, weekend 10-17 uur.

Laatste dag: dinsdag 31 oktober, Halloween van 19- 21 uur. Entree: € 2, vanaf 4 jaar. Van 1 november tot 1 maart is de Ruïne van Brederode gesloten.

De Ruïne van Brederode Velserenderlaan 2, zie ook www.ruinevanbrederode.nl.