• Replica van Willem in Huis van Hilde.

    Huis van Hilde

Start nieuw seizoen Ruïne van Brederode

SANTPOORT Burgemeester Frank Dales opent zaterdag 3 maart om 14 uur officieel het nieuwe seizoen van de Ruïne van Brederode. Na vele jaren krijgt de Ruïne het officiële Rijksmonumentenbordje door de burgemeester overhandigd.

Dit historische moment zal worden bijgewoond door ´Willem van Brederode´ die het kasteel heeft laten bouwen en Jolande de Lalaing die de laatste bewoonster van het kasteel was. Ook de Compagnie van Brederode is aanwezig op deze dag, die de heer Van Brederode ondersteunde bij de strijd.

KOFFIECONCERT Zondag 4 maart is het eerste koffieconcert van het nieuwe seizoen van 11.30 tot 13.00 uur. Lemsko komt naar de Ruïne met een nieuw programma over Haarlem door de eeuwen heen. In de vorm van muziek, gedichten en verhalen komen historische gebeurtenissen, legenden, muggen en bijzondere Haarlemmers als een tijdmachine voorbij. Van "De Heks van Haarlem" tot "Lennaert Nijgh", van het "Kasteel Brederode" tot het Patronaat".

OPENINGSTIJDEN De Ruïne van Brederode is van maart tot november geopend op woensdag- en vrijdagmiddag van 12.00-17.00 uur en in het weekend van 11.00-17.00 uur. Entree normaal €5, kinderen 4 t/m 11 jaar €3. Kinderen 0-3 jaar zijn gratis. Het koffieconcert bedraagt €10 volwassenen en €5 voor 4 t/m 11 jaar, inclusief een kop koffie of glas limonade voor de kinderen.

Kijk voor het volledige programma met tijden op www.ruinevanbrederode.nl.