• Pieter Vermeulen Museum.

Start Operatie Steenbreek

VELSEN Leerlingen van groep 4 van de Boekanier hebben vandaag het startschot voor Operatie Steenbreek in Velsen gegeven door het lichten van een aantal tegels in het schoolplein van de Boekanier. Daar plantten zij een boompje. Daarna mochten zij in het Pieter Vermeulen Museum de opening van de tentoonstelling 'Tuin vol geheimen' verrichten met het symbolisch doorbreken van de tegels.

De tentoonstelling 'Tuin vol geheimen' is gemaakt voor kinderen vanaf 3 jaar en leuk en leerzaam voor gezinnen. De expositie laat kinderen kennis maken met alle dieren die in tuinen leven zoals slakken, wormen, insecten, spinnen, pissebedden en duizendpoten maar ook egels, verschillende vogels etc. In de tentoonstelling kom je erachter dat hoe meer variatie in de tuin hoe aantrekkelijker hij wordt voor allerlei dieren.

AANMOEDIGEN 'Tuin vol geheimen' moet aansluiten op Operatie Steenbreek. De gemeente Velsen gaat samen met het Pieter Vermeulen Museum allerlei activiteiten ontplooien om inwoners, scholen en instellingen in Velsen aan te moedigen om hun tuin, schoolplein of buitenruimte in te richten met veel planten, struiken en bomen en minder met tegels, onder het motto 'Tegels eruit - Groen erin'! Dit is zowel in het kader van klimaatadaptatie als in het kader van het bijenconvenant gewenst.

BLOEMBOLLEN Alle Velsense scholen ontvingen deze week de uitnodiging om met hun groepen de tentoonstelling Tuin vol geheimen gratis te bezoeken, vergezeld van een zakje met ecologische bloembollen, een cadeautje als aanmoediging om een begin te maken met het vergroenen van het schoolplein en de schoolomgeving.