• OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Ellen van der Niet

Strandexcursie Zuidpier IJmuiden

IJMUIDEN De Noordzee is het grootste en tevens minst bekende natuurgebied van ons land. Weinig mensen zijn vertrouwd met de wereld die schuilgaat onder het wateroppervlak. Wat weten we over de schelpdieren en andere organismen die leven op de grens van zee en land?

Kom zaterdag 17 februari naar het strand van IJmuiden en doe mee aan een excursie die IVN Zuid-Kennemerland organiseert voor jong en oud. Op het strand is altijd wel iets te zien of te vinden, zeker na een flinke storm. Dan wordt de zeebodem omgewoeld en een paar dagen later vindt u op het strand nog levende dieren zoals het heremietkreeftje. De grote strandschelp, kokkel en scheermes zijn in grote aantallen aanwezig en wiersoorten bewegen op het ritme van de golven. Wie interessante dingen wil horen over het strand is van harte welkom. Voor de echte strandliefhebber, jong of oud, een leuke en boeiende excursie.

Verzamelen om 11.00 uur bij het eindpunt van bus 82 achterin de jachthaven; binnen één minuut sta je op het strand! Deelname is gratis. Duur; 1,5 uur. Wel graag warme kleding en goed schoeisel aantrekken. Reserveren/aanmelden via np-zuidkennemerland.nl.