• Sven van Doorm: ¨Je creëert veel kansen maar je scoort maar niet. Daar gaat het steeds mis.''

    Rowin van Diest

Sven wordt steeds sterker

Fris counterend Telstar tegen speels Jong Ajax

VELSEN-ZUID Een gebrek aan scorend vermogen speelt Telstar eigenlijk al het hele seizoen parten. Ondanks recente aanvallende versterkingen blijft de productie zwaar onder de maat en lijkt 'het toetje' volledig uit beeld en dus niet haalbaar meer. Tegenstander Jong Ajax won vorig jaar verrassend de titel maar een tsunami aan spelers vertrokken of werden verhuurd. Een opleidingsteam in optima forma dus!


Hans Akkerman

COUNTEREND TELSTAR Dit seizoen bivakkeert het talenteam in de subtop waar het wisselvallig acteert. De 0-2 thuisnederlaag vrijdag was op basis van het veldspel verdiend maar wat kansen betreft hielden de ploegen elkaar behoorlijk in evenwicht. Jong Ajax speelde speels en gedurfd tegen een fris counterend Telstar dat zeker achtmaal zichzelf in kansrijke positie manoeuvreerde.

GEWELDIGE SAVES Helaas was uitblinkende goalie Wesley Zonneveld twee maal volslagen kansloos na een paar geweldige saves. Al zeven uur (!) trouwens weet Telstar niet tot scoren te komen en verloor voor de vierde keer op rij.
Enige dissonant was de recent aangetrokken centrumspits Karim Rossi die wederom niet kon aantonen van toegevoegde waarde te zijn. Matig en aarzelend aan de bal, onvoldoende (start)snelheid en wat pijnlijk was om te constateren: matige inzet.

KORT OPZITTEN "Jong Ajax heeft natuurlijk een prima team maar je zag vanavond duidelijk dat als je er kort op zit, je kans van slagen hebt. Jammer dat ik bij die ene grote kans na rust aarzelde tussen een pass of een schot.

Ik had natuurlijk moeten uithalen,'' oordeelde de schuldbewuste middenvelder en Vitesse-huurling Sven van Doorm (21) die met een paar intercepties en lepe passes een puike wedstrijd speelde maar ook niet kon voorkomen dat de Amsterdammers laat in het duel met een rits aan kansen over en weer tweemaal genadeloos toesloegen.

HOOP ''Je ziet het vanavond wederom. Je creëert veel kansen maar je scoort maar niet. Daar gaat het steeds mis,'' erkende de kleine middenvelder die merkt dat hij steeds sterker en dus belangrijker wordt.'' Ik moest aanvankelijk enorm wennen aan het voetbal op dit niveau. Veel felheid, strijd over het hele veld en ik merk dat ik steeds beter aanhaak, sterker word en vanavond net als het team een prima pot afleverde. Jammer dat we niet beloond werden. Ons spel geeft echter hoop,'' aldus de man die bij Vitesse een blessure opliep die hem maar liefst twee jaar revalidatie kostte.

VITESSE Het begon ooit voor Sven van Doorm bij EZC 84 in Epe. Sven van Doorm: ''Al op 9-jarige leeftijd kwam ik in de jeugdopleiding terecht bij Vitesse. Dat was natuurlijk wennen hoor maar mijn hele familie en vrienden werden ingeschakeld om mij naar Arnhem te brengen. Mijn contract loopt daar nog een jaar door in Arnhem en het is zaak voor mij bij Telstar alles uit de kast te halen en minuten te maken. We trainen hard en geconcentreerd en dat moet toch eens zijn vruchten gaan afwerpen.''