• Nummer 77, Terell Ondaan, stond met een uitgelokte strafschop en een assist aan de basis van de 1-2 winst.

    Michel van Bergen

Terell Ondaan kijkt vooruit

VELSEN-ZUID De 'vleugelflitser' is na vijf jaar weer neergestreken in Velsen-Zuid en sloeg wederom toe. Terell Ondaan scoorde in de zomer van 2013 vier maal in zijn eerste drie duels voor Telstar, maakte razendsnel gebruik van zijn (amateur) status en verkaste na een wervelende start richting Tilburg.

Uit tegen Helmond Sport liet de watervlugge flankspeler er opnieuw geen gras over groeien in het half uurtje dat hem werd gegund. Met een uitgelokte strafschop en een assist stond hij aan de basis van de 1-2 winst op een ploeg die nog niet het zoet van een overwinning heeft mogen smaken.

MIDDENMOOT Telstar deed echter goede zaken dankzij Ondaan en nestelde zich in de brede middenmoot. ''Deze buitenkans deed zich voor om Terell aan te trekken en die kans hebben we gepakt, ondanks onze bescheiden middelen. Ik ben blij met zijn komst,'' poneerde Mike Snoei stellig.


KANTELMOMENT Vrijdag was Terell de enige Telstar-speler met een individuele actie, vooral door zijn enorme startsnelheid en acceleratie. Telstar werd voor rust kleurenblind getikt door N.E.C.en kwam genadig weg met een 0-1 achterstand want de gasten tikten de bal heerlijk na elkaar toe maar ontbeerden de finishing touch. Na rust 20 minuten lang echter een opleving aan Velsense kant. Zeker toen Terell vlak na rust met een weergaloze actie Shaquill Sno vrij voor de keeper zette. Diens prachtige volley ging via de hand van de keeper tegen de paal. ''Dat was ons kantelmoment,'' wist Terell na afloop. N.E.C. herpakte zich en zag spits Sven Braken nog tweemaal bressen slaan na pijnlijke missers aan Velsense kant.

VOLLE PRESSING Terell Ondaan was redelijk content over zijn eerste thuisoptreden maar kon het niet laten wat kritische kanttekeningen te maken. ''Blij dat ik in de basis startte. Conditioneel had ik geen enkel probleem de 90 minuten vol te maken. Voor rust waren we zoekende en werden we weggetikt. Na rust een opleving. Zo moeten we spelen, volle pressing en de tegenstander vastzetten. Later hanteerden we te veel de lange bal en kwamen we te weinig aan voetballen toe,'' aldus de prof die in de vijf jaar dat hij is weg geweest binnen no-time zijn draai weer heeft gevonden.

''Klopt ja, Telstar is nog steeds die warme club die ik jaren terug verliet. Nog altijd met een relatief kleine begroting worden aardige resultaten behaald. Op professioneel gebied echter is veel ten goede veranderd. Natuurlijk is het verleidelijk onze resultaten met vorig seizoen te vergelijken, maar dat moeten we mijns inzien niet doen. Er staat een nieuwe, jeugdige, bredere selectie die nog volop aan elkaar moet wennen.''

LASTIG MAKEN De aanvaller die als D-junior de overstap maakte van CTO,70 naar Ajax en al snel de jongensdroom had ooit als prof door het leven te gaan, predikt vooral rust en teambelang. Terell sluit af: "Laten we ons niet blind staren wat geweest is. Met deze selectie moeten we de strijd aan. Eensgezind en met vertrouwen. Zoals we de eerste 20 minuten na rust acteerden want dan kunnen we het menig ploeg lastig maken. Daar ben ik vast van overtuigd. Met Toine van Huizen hoop ik de ploeg bij de hand te kunnen nemen. We hebben ervaring op het hoogste niveau en moeten onze kennis delen met de groep. Op een positieve manier natuurlijk.''