• FOPPE SCHUT

[Topmusici in Mosterdzaadje

'Het mondt uit in oorverblindende wervelwind aan kleuren'

SANTPOORT Violiste Sarah Kapustin en cellist Sietse-Jan Weijenberg in een uitdagend programma.

Twee toppers uit de Nederlandse muziekwereld zijn op zondag 18 februari om 15.00 uur te horen in 't Mosterdzaadje. Het zijn de violiste Sarah Kapustin en de cellist Sietse-Jan Weijenberg. In deze combinatie wordt de sonate van Ravel uitgevoerd.

Cello solo maken we kennis met de Japanse componist Toshiro Mayuzumi en viool solo wordt de sonate van Bela Bartok uitgevoerd.

Sarah Kapustin is eerste concertmeester van het Noord Nederlands Orkest. Tevens hoofdvakdocent aan het Conservatorium van Amsterdam, het Conservatorium van Zwolle en vakdocent kamermuziek aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen.

Weijenberg is gast-aanvoerder / solo cellist bij onder andere het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Amsterdam Sinfoniëtta en het Residentie Orkest. Sinds 2013 is hij benoemd tot aanvoerder /solo cellist van het Nederlands Kamerorkest.

Over het concert vertelt Sietse-Jan Weijenberg: "De spil van dit programma is het duo voor viool en cello van Maurice Ravel. Het stuk opent met een klassieke tweestemmige vorm, en al meteen versmelten viool en cello tot een veelkoppige kameleon. De spetterende bijtende staccato noten van het tweede deel. De lange smachtende lijnen van het derde. Het stuk mondt uit in een oorverblindende wervelwind van kleuren."

"Dan volgt een wonderlijk stuk van de Japanse componist Mayuzumi, waarin de cello de eeuwenoude klankwereld van het traditionele poppentheater 'Bunraku' verkent. En de passievolle solo sonate voor viool van Bela Bartok, de man die met zijn fonograaf door Transsylvanië trok om de traditionele muziek te vangen en levend te houden in zijn eigen stijl."

Kom luisteren naar een programma waarin cello en viool zich samenvoegen tot eenbijzondere nieuwe klankwereld'.

Locatie: 't Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord 023-5378625 vanaf een half uur voor aanvang is de zaal open. Toegang vrij, een bijdrage in de onkosten wenselijk.

Kijk voor meer informatie over 't Mosterdzaadje op mosterdzaadje.nl