• Met dit weer is er in de geurtuin van informatieboerderij Zorgvrij veel werk te doen.

    Zorgvrij

Tuingroep zoekt versterking

'Groene vingers hoef je niet te hebben, dat leer je vanzelf'

VELSEN-ZUID De tuinwerkgroep van Informatieboerderij Zorgvrij bestaat uit een aantal vaste vrijwilligers die iedere week een aantal uren komen helpen. Vooral in de zomermaanden (mei tot en met september) kunnen ze wel een paar handen extra gebruiken.

Als vrijwilliger lever je een bijdrage aan het beheer van de tuinen van de informatieboerderij. Vind je het fijn om buiten bezig te zijn? Houd je van tuinieren en zelfstandig werken? Misschien is dit dan wel iets voor jou.

Het recreatieschap Spaarnwoude is voor informatieboerderij Zorgvrij op zoek naar mensen die graag één of twee dagdelen per week komen helpen met schoffelen en wieden in de geurtuin. Je kunt de dagdelen zelf indelen en bent dus verzekerd van veel vrijheid. Er heerst een leuke sfeer binnen de tuinwerkgroep.

Bert Koning is al zeven jaar vrijwilligers op Zorgvrij. "Groene vingers hoef je niet te hebben, dat leer je vanzelf. Of je kunt een cursus volgen, bijvoorbeeld fruitbomen leren snoeien. Het is zeer afwisselend werk. En je bent lekker buiten bezig." aldus Bert.

Spreekt het vrijwilligerswerk je aan of wil je meer informatie over het vrijwilligerswerk dan kun je een e-mailtje sturen naar zorgvrij@spaarnwoude.nl.

Ook voor andere vrijwilligersklussen is men op zoek naar enthousiaste mensen.

Kijk voor meer informatie op www.zorgvrij.nl/vrijwilligers.