Tweede directeur voor Stadsschouwburg Velsen

IJMUIDEN De Stadsschouwburg Velsen en het Kunstencentrum Velsen worden opgesplitst en krijgen een eigen bestuur en directie. Daarnaast wordt de schouwburgdirectie uitgebreid met een zakelijk directeur.

In de afgelopen drie maanden heeft een commissie in opdracht van het bestuur getracht een oplossing te vinden voor het ontstane conflict tussen het bestuur en de directeur Jacob Bron.

De commissie, bestaande uit Maurits Haenen en Sascha Baggerman, heeft onlangs haar aanbevelingen gepresenteerd aan het bestuur waarna een interim bestuur is aangesteld om dit de komende drie maanden uit te voeren.

De twee belangrijkste aanbevelingen zijn het bestuurlijk opsplitsen van de schouwburg en het kunstencentrum, dat een eigen bestuur en directie krijgt, en het uitbreiden van de schouwburgdirectie met een zakelijk directeur, die naast de zittende directeur Jacob Bron zal opereren. De artistieke leiding van de schouwburg blijft in handen van Jacob Bron. De zakelijk directeur gaat de organisatie leiden en het financieel beheer voeren.