Unidos waagt zich aan Hired Man

IJMUIDEN UNIDOS waagt zich aan musicalhit vol drama 'The Hired Man' gaat over een gecompliceerde liefdesdriehoek.

Na het swingende 'Hairspray' zetten de leden van de Velsense musicalvereniging Unidos dit seizoen hun tanden in 'The Hired Man', een musicalhit vol drama, op vrijdag 9 en zaterdag 10 februari (20.15 uur) te zien in de Stadsschouwburg Velsen.

LIEFDESDRIEHOEK Unidos neemt het publiek mee naar het Noord-Engelse platteland, tussen 1890 en 1920, dat het decor vormt voor een gecompliceerde liefdesdriehoek. John, gespeeld door Patrick Koelman, verwacht samen met Emily, een rol van Lisanne Wensink-Kops, hun eerste dochter. Hij werkt als landarbeider met de zoon van zijn baas: Jackson (Bart Bijker). Bij de eerste ontmoeting bloeit de liefde op tussen Emily en Jackson. Maar dan ontdekt John hun geheime verhouding en verandert alles.

KURT WILL EN ENGELSE FOLK 'The Hired Man' is een musical uit 1984, gebaseerd op het boek van Melvyn Bragg uit 1969. Howard Goodall, bekend van musicals als 'Love Story' en 'Bend it like Beckham', schreef de muziek. Hij liet zich daarbij inspireren door het werk van de Duitse componist Kurt Weill en Engelse folk muziek.

De musical gaat niet alleen over de liefdesdriehoek tussen Emily, John en Jackson, maar – in het tweede deel – ook over de Eerste Wereldoorlog.

Martijn Egelmeer tekent voor de regie, de muzikale leiding is handen van Bas Jongsma, Robbert van Unnik is de vocal coach van Unidos en Sanne Ooms heeft de choreografie gemaakt.

RESERVEREN Prijs: € 21, zonder pauzedrankje en garderobe.

Meer informatie en reserveren: www.stadsschouwburgvelsen.nl of tel. 0255 – 515789.