• Woningbouw is een van de hete hangijzers bij de komende verkiezingen. Ook Tiny Houses en andere flexibele woonconcepten zullen ongetwijfeld de revue passeren.

    Archief

Van woningbouw tot fietsklimaat: campagne 'PS 2019' nu echt begonnen

NOORD-HOLLAND De provinciale staten-verkiezingen komen eraan (20 maart) en dus is er weer veel verkiezingsretoriek te horen. Zo laat het CDA in persberichten weten dat zij 'klaar is met de grafietregens van Tata Steel' en dat er snel meer woningen in de hele provincie moeten worden gebouwd. "Dat andere politieke partijen de woningbouw dwars zitten is een kwalijke zaak." foeteren de christendemocraten. De partij is een petitie gestart om de provincie en gemeenten op te roepen meer woningen te bouwen. En op 7 maart wordt een woningbouwcongres in het AFAS stadion in Alkmaar georganiseerd. Alle inwoners kunnen hier hun voorkeurslocatie voor woningbouw aangeven. Bouwers laten hun plannen zien voor geïnteresseerde woningzoekenden en politici gaan in gesprek over hun inzet voor versnelling van de woningbouw.

LIJSTTREKKERSDEBAT Ook Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord organiseert een debat. Vertegenwoordigers van de SP, CDA, D66, VVD, PvdA en GroenLinks zullen een aantal stellingen over o.a. woningbouw, toerisme, bereikbaarheid, agri en energie voorgeschoteld krijgen. Doel van dit 'Groot Lijsttrekkersdebat Holland boven Amsterdam' is om de partijen een podium te bieden om hun standpunten voor het voetlicht te brengen. Aanmelden voor het lijsttrekkersdebat kan via deze link: www.nhn.nl/debat. Het debat vindt plaats op 27 februari in TAQA Theater De Vest in Alkmaar. De inloop is vanaf 15:00 uur en het programma duurt tot ongeveer 18:00 uur.

FIETSERSBOND De Noord-Hollandse afdelingen van de Fietsersbond organiseren op dezelfde datum, woensdag 27 februari, een debat. Thema: 'Het verbeteren van het fietsklimaat in Noord-Holland.' Het is een debat tussen vertegenwoordigers van politieke partijen die nu zijn vertegenwoordigd in de Staten. Saskia Kluit leidt het debat. Zij is directeur van het Landelijk Bureau van de Fietsersbond. Locatie: gemeentehuis Castricum, Raadhuisplein 1 in Castricum. Tijd: vanaf 19.30 uur inloop met koffie en thee. Om 20.00 uur start het debat. Vanaf 22.00 uur is de nazit met een drankje.