• Kuikenpotje

    Zorgvrij

Veel te doen bij Zorgvrij

Kuikenpotje maken met tuinkers

SPAARNWOUDE In de voorjaarsvakantie is er volop reuring op boerderij Zorgvrij.

Kom ook een leuk kuikenpotje maken, stop er zaadjes in van tuinkers en binnen een paar dagen kan je de tuinkers oogsten. Het potje wordt versierd met gezellige kuikentjes. Leeftijd vanaf 4 jaar; kosten € 2,50. Geen zin om een kuikenpotje te maken, kom dan knutselen en maak moeder Konijn met twee jonge konijntjes. Kosten: € 2,-.


Verder kunnen kinderen zich dagelijks vermaken op Zorgvrij. Bijvoorbeeld met de speurtocht 'ontdek de boerderijdieren'. Ga met een tasje met een opdrachtenboekje en voer voor de koeien op pad. Deze activiteit is geschikt voor kinderen van 7 jaar tot en met 10 jaar en kost € 3,- per kind (borg € 5,- ).


Ook is er sinds kort een app-wandeling die je meevoert langs de boerderij en het erf. Je kan de app van te voren downloaden (IZI travel) of de QR-code scannen. Deze code is beschikbaar bij de informatiebalie.


Jonge kinderen kunnen de tentoonstelling 'Het Toverbos' bezoeken. Met een toverstafje vertellen de dieren uit het bos hun eigen verhaal. Omdat het donker is in het bos krijg je een zaklantaarn mee. Kosten € 1,- (borg € 5,-). En aan het eind van de dag neem je natuurlijk verse melk van Zorgvrij mee naar huis.

Informatieboerderij Zorgvrij is de educatieve biologische melkveeboerderij midden in het recreatiegebied Spaarnwoude. Genieweg 50, Velsen-Zuid. In de voorjaarsvakantie is de boerderij alle dagen van de week open van 11.00 tot 16.00 uur. Meer informatie: spaarnwoude.nl.