• PVM

Veel te doen in het Pieter Vermeulen

IJMUIDEN In het Pieter Vermeulen Museum is nog de Zwerfafval-Experience te doen: in twaalf uitdagende, gekke, grappige en educatieve trainingsonderdelen leren kinderen van alles over zwerfafval, en vooral dat afval opruimen niet stom is maar juist stoer! En verder zijn er allerlei leuke activiteiten.


EXPO Benieuwd naar de oorsprong en symboliek van de december-feesten als het Midwinter-feest, Sinterklaas en Kerstfeest? De Expositie 'Kerstgroen' laat op een aantal panelen zien waarom en hoe de bomen, struiken en planten die in de winter groen blijven werden gebruikt bij de decemberfeesten. Wie de expositie bezoekt komt te weten welke bomen en planten we nu nog gebruiken en hoe dat is ontstaan. Zo gebruikten de Noormannen de maretak (mistletoe) om vrede te sluiten terwijl we er vandaag de dag onder kussen. Een aantal planten is in het echt te bekijken omdat tuincentrum Ranzijn er verschillende beschikbaar heeft gesteld.

POPPENKAST Op woensdag 2 januari en zondag 6 januari is er voor de kleintjes om 13.30 uur - na entree - de gratis poppenkastvoorstelling "Rommel in het bos" (vanaf 3 jaar).
Ga aan de slag met blik!
KNUTSELEN Op woensdag 2, donderdag 3 en vrijdag 4 januari 2019 kun je van 13.30 tot 15.30 meedoen aan de knutsel-workshops: maak van blik een robot of een pennenbakje. Kosten € 1,50 + de entreeprijs voor het museum.

Adres: Driehuizerkerkweg 34d, 1985 EL, Driehuis Tel. 0255 – 536726. Kijk op pietervermeulenmuseum.nl voor openingstijden e.d.