• Checkpoint gaat on tour en is zaterdag 24 februari in IJmuiden

    Trend Media

Veel variatie op de planken Stadsschouwburg

IJMUIDEN Er staan weer mooie producties geprogrammeerd bij de Stadsschouwburg Velsen. Zoals een tribute aan het geweldige duo Simon & Garfunkel, in 'The Simon & Garfunkel Story' op dinsdag 20 februari (20.15 uur). Een heerlijke trip down memory lane met o.a. 'Mrs. Robinson' en 'The Boxer'. Prijs: € 29,50, incl. drankje en garderobe.

SLAPSTICK De leukste voorstelling van vorig seizoen komt nog één keer terug: 'Släpstick' van de Wëreldbänd op woensdag 21 februari (20.15 uur). Een fenomenale ode aan een vorstelijke kunstvorm, in het tempo van nu. Toen de Wëreldbänd vorig seizoen in première ging, vielen pers en publiek van hun stoel. Van verbazing én van het lachen! Afgelopen kerst schitterden ze in het kerstcircus in Stuttgart en dat was nog maar het begin van de internationale zegetocht. Gelukkig staan ze nog één keer op de planken in Velsen. Met o.a. 99 verschillende, virtuoos bespeelde instrumenten, een stomme film met Brigitte Kaandorp die live begeleid wordt en een keur aan grappige, feestelijke en ontroerende scènes. Prijs: € 25,- incl. garderobe en pauzedrankje.

EERBETOON 'Het Land van Maas en Waal', 'Testament', 'Pastorale', 'Avond', de lijst met hits die de Haarlemse tekstdichter Lennaert Nijgh schreef is eindeloos. Stuk voor stuk nummers die in het collectieve geheugen van de Nederlander gegrift zijn. Zo'n bijzondere schrijver verdient een bijzondere muzikale hommage. Op vrijdag 23 februari (20.15 uur) doen maar liefst vier intense zangers en zangeressen dat in 'Een tip van de sluier' in de Stadsschouwburg Velsen. De nieuwe chansonnier-ster Sjors van der Panne (finalist 'The Voice'), Edison Award-winnaar Izaline Calister, Jim de Groot ('The Passion', zoon van Boudewijn voor wie Nijgh vele hits schreef) en de laatste vrouw van Nijgh, latin-jazzzangeres Josee Koning. Prijs: € 29,50, incl. garderobe en pauzedrankje.

CHECKPOINT Programma over experimenten net zo leuk als op tv, voor 8 jaar en ouder. Zet je veiligheidsbril op en doe je gehoorbeschermers aan (die krijg je uitgereikt) want er komen ontploffingen! In de voorjaarsvakantie, op zaterdag 24 februari (19.00 uur), is 'Checkpoint' te zien in de Stadsschouwburg Velsen. Net zo spannend en vol experimenten als op televisie. Natuurlijk met presentatrice Rachel Rosier. De wind in je gezicht voelen, tegen de muur plakken met een klittenbandpak, drie vaders optillen met een speciale constructie of over water lopen in de maïzena-race: niks is te gek in deze spectaculaire en interactieve familievoorstelling (8+). Wie durft mag op het toneel met het testteam meedoen aan allerlei leuke proefjes. Maar ook als je in de zaal zit, word je bij de show betrokken. Je ontwijkt gigantische ringen van rook of ervaart hoe luchtdruk zich door de zaal beweegt. Je kunt meedoen met de 'Klapper van de week', de 'Kracht van veel' en de 'Jongens tegen de Meisjes'. Prijs: € 32,-, incl. garderobe.

TATTOOKONING Tattookoning, wereldreiziger, charmeur en provocateur Henk Schiffmacher, ten slotte, komt vertellen over zijn leven en werk in een theatercollege op zondag 25 februari (16.00 uur).

Reserveren: stadsschouwburgvelsen.nl of tel. 0255 – 515789.