• De tijdelijke noodweg over sluizencomplex.

    Hans Blomvliet

Velsen waarschuwt Rijkswaterstaat

VELSEN Het Velsense gemeentebestuur is het zat. Komende donderdag moet Rijkswaterstaat nu maar eens eindelijk duidelijkheid geven over de afgesloten route over de sluizen. Wanneer gaat die belangrijke verbindingsweg weer open en hoe gaat RWS het jaar dat de route, tegen de zin van zowat iedereen hier in de IJmond, dicht was compenseren. Het betalen van de spitspont blijft gewoon onvoldoende.

Dat staat er in de pittige brief die het college onlangs stuurde als reactie op de aankondiging van RWS dat de sluizenroute toch niet op de afgesproken tijdstip van half april weer heropent. Velsen was het al niet eens dat die route tegen hun zin vorig jaar werd afgesloten, en nu RWS de afspraak niet nakomt de route na een jaar te heropenen, is het de spreekwoordelijke druppel in de emmer. En aangezien er donderdag weer overleg is vraagt Velsen nu dringend om duidelijk handelen van RWS.
STAP VERDER En daar blijft het niet bij, want Velsen waarschuwt alvast. ¨Wij verwachten dat u deze keer echt met concrete punten komt. Indien dit opnieuw niet het geval is zijn wij genoodzaakt andere wegen te bewandelen.¨