• Wethouder Floor Bal (met rode broek) praat met bezoekers over zwerfafval.

    Hiske Brouwer

Velserbroek wijzer over zwerfvuil

VELSERBROEK Woensdag 20 juni vond het grote 'Velserbroek geen Bende' zwervuilevenement plaats. In het wijkpark achter het polderhuis was het de hele middag een komen en gaan van opruimers en geïnteresseerden. Organisaties en personen die veel aandacht besteden aan het opruimen, bestrijden of vergroten van de bewustwording over de gevolgen van zwerfvuil waren dan ook aanwezig. Met verschillende activiteiten bij o.a. de kraam van de HVC en het Pieter Vermeulen Museum werd op speelse wijze de kennis over afval vergroot. Wethouder Bal bedankte iedereen die zich had ingezet voor het evenement en in het bijzonder Toon van Wijnen. Toon was ondanks dat het zijn verjaardag was, naar het evenement gekomen om alle opruimende kinderen een hart onder de riem te steken: het komt niet vaak voor, maar er zijn ook volwassenen die dagelijks op pad gaan om zwerfvuil op te ruimen. Nadat Toon was toegezongen door de aanwezigen was gaf hij aan zich onverminderd in te blijven zetten tegen zwerfvuil, niet alleen via het opruimen van alle rommel die hij tegenkomt maar ook middels gastlessen die hij als onderdeel van het educatieve programma van het Pieter Vermeulen Museum bij scholen en kinderdagverblijven geeft.

Meer dan 100 kinderen zijn nu echte zwerfvuilkenners en het Pieter Vermeulen Museum verloot onder de deelnemers van iedere basisschool uit de Velserbroek een Velsen geen Bende badhanddoek. 

Pieter Vermeulen Museum, Driehuizerkerkweg 34d, 1985 EL, Driehuis Tel. 0255 – 536726; e-mail: info@pieter-vermeulen-museum.nl, www.pietervermeulenmuseum.nl. Openingstijden: wo, vrij, zo: 13.00 – 17.00 uur. Tijdens schoolvakanties: di t/m vrij en zo: 13.00 – 17.00 uur. Groepen op afspraak. Feestdagen gesloten. Tarieven: Volwassenen: € 3,00. Kinderen (3 t/m 12 jr): € 2,50. 65+ en CJP: € 2,50. Vrienden 50% korting. Museumkaart geldig. Groepen kinderen (vanaf 15 personen) : € 2,00. Groepen kinderen uit Velsen (vanaf 15 personen) : € 1,50. Voor meer informatie Hiske Brouwer of Gerda Ransijn