• Toneelgroep Het Volk. Foto: Hans Vissers.

    Hans Vissers.

Verbaal vuurwerk in Stadsschouwburg Velsen

VELSEN "Bert Bunschoten en Wigbolt Kruiver zijn de grootmeesters van de vertolking van de tragische mens die ondanks zichzelf komisch is." Dat schreef Scènes over 'De God van de Slachting' van de Haarlemse theatergroep Het Volk en gaf de voorstelling vier sterren. Het typeert hun oeuvre en de keuze voor dit prachtige en beroemde stuk van Yasmina Reza dat op dinsdag 30 januari (20.15 uur) te zien in de Stadsschouwburg Velsen.

TWEE ECHTPAREN De toneelvoorstellingen van Het Volk gaan vaak over de het menselijk onvermogen. Dat onvermogen zit ook in 'De God van de Slachting' waarbij twee echtparen, als fatsoenlijke ouders, een akkefietje tussen hun zoons willen uitpraten. Gaandeweg blijken woorden – en vooral woordkeuzes – de laagjes vernis van de beschaving er grondig af te schuren tot er alleen nog een (verbaal) slagveld overblijft. Intens acteren op de vierkante meter. Kaarten: € 22,-, inclusief drankje en garderobe.

ROEM Een dag later, woensdag 31 januari (20.15 uur), staan de topacteurs Renée Soutendijk en Victor Reinier met 'Roem' op de planken. Het stuk gaat over een acteur wiens personage uit een populaire politieserie wordt geschreven. Om te kijken hoe zijn leven verder moet, gaat hij in therapie bij een bijzondere psychiater. Ger Thijs schreef het met acteurs Victor Reinier (al jaren te zien in 'Flikken Maastricht') en Renée Soutendijk (o.a. 'Moordvrouw') in zijn achterhoofd. Zo komen acteurs en personages wel heel dicht bij de werkelijkheid te staan. Prijs: € 29,50, inclusief garderobe en pauzedrankje.

MUZIKALE BATTLE Zangeres Mathilde Santing en de Portugees-Nederlandse zanger en gitarist Fernando Lameirinhas staan donderdag 1 februari (20.15 uur) voor het eerst samen op het toneel van de Stadsschouwburg Velsen. Zij zingt al jaren de sterren van de hemel en hij weet meteen te raken met zijn gevoelige songs. Muzikaal vuurwerk. Prijs: € 25,-, inclusief garderobe en pauzedrankje.

Meer informatie en reserveren: www.stadsschouwburgvelsen.nl of tel. 0255 – 515789. De voorstelling van Van der Laan & Woe op vrijdag 2 februari is uitverkocht. Aanmelden voor de wachtlijst kan nog wel (via de site).