• Eigen Foto

Station en spoor Overveen drie dagen dicht tijdens F1

OVERVEEN Tijdens het Grand Prix weekend op 1, 2, en 3 mei zullen de spoorbomen op de Bloemendaalseweg in het centrum van Overveen dicht blijven. De sluiting zal niet alleen overdag maar ook ’s nachts plaatsvinden. Op het naastgelegen station kunnen geen reizigers in- of uit stappen. In verband met het drukke treinverkeer van en naar Zandvoort aan Zee stoppen daar geen treinen. Reizigers kunnen tussen Overveen en Haarlem gebruik maken van vervangend vervoer. Hier komt later meer informatie over. “De afsluiting van het spoor is inderdaad bekend gemaakt door Prorail,” laat de gemeente Bloemendaal weten.

Wijnand Burger

Een woordvoerder vervolgt: “Dit is geen vrijwillige keuze van ons maar een onvermijdelijk gevolg van het mobiliteitsplan voor de F1 en de veiligheidseisen van Prorail. Begin maart zal organisatie van de Dutch Grand Prix tekst en uitleg geven over de verkeersmaatregelen aan onze inwoners en ondernemers. Omrijden kan via de Brouwerskolkweg en de Waldeck Pyrmontlaan-Willem de Zwijgerlaan langs het viaduct van de Randweg. Voor voetgangers is de buurtbus 481 beschikbaar, die via de Brouwerskolkweg en Tetterodeweg zal rijden.”

Auto's, motoren, fietsers en voetgangers zullen dus om moeten rijden. Dit zal wat extra reistijd kosten. Op de race dagen rijden er tussen 6.00 en 7.00 uur zes treinen oer uur om de tienduizenden racefans heen en weer te brengen. Vanaf 7.00 uur zullen dat er 12 per uur worden. Vertrek van de laatste trein is nog niet bekend.

“Alle overwegen tussen Zandvoort en Amsterdam CS zullen die dagen gesloten blijven,” verklaart een woordvoerder van Pro Rail. “Met zoveel treinen per uur zouden de overwegen toch al bijna niet open zijn. We zijn bang dat er dan gevaarlijke situaties kunnen ontstaan en daarom houden we ze gesloten. Alleen de overweg in Halfweg kan geopend worden voor hulpdiensten, mocht dat nodig zijn.”