• Bert Visscher: als een kind zo blij in de ballenbak.

    Maarten van der Wal

Vier dagen Velsen op stelten

VELSEN Zou het Bert Visscher lukken Velsen vier avonden achtereen op stelten te zetten met zijn nieuwe show? Nou, geen probleem! Er zijn nog maar een paar plaatsen vrij zelfs. Visscher heeft, behalve met zijn achternaam, nu eenmaal iets speciaals met IJmuiden.

BIJNA TRAGISCH Eigenlijk is het bijna tragisch: cabaretier Bert Visscher doet al jaren zijn stinkende best om orde te scheppen in de door hem zelf gecreëerde chaos. In zijn shows heeft hij zijn publiek daarbij al meegenomen langs ijsbanen, kolenmijnen, vuurtorens en vliegvelden. Op zijn eigen, hilarische wijze probeert hij altijd te redden wat eigenlijk niet meer te redden valt. Zal hij het ooit leren? Als we op de titel van zijn nieuwste show mogen afgaan misschien wel: 'Hij wordt vanzelf moe'. Daarmee staat Visscher van dinsdag 13 t/m vrijdag 16 februari (20.15 uur) in de Stadsschouwburg Velsen.

ONAFGEBROKEN SCHATERLACHTEN In 'Hij wordt vanzelf moe' neemt Bert Visscher zijn publiek dit keer mee naar de plek waar de zigeunerfamilie Tokko Pepetto zijn woonwagens wil neerzetten. Laat dat nou net de locatie zijn waar strijkijzerhandel De Uitstrijk windmolens wil bouwen. Dat worden weer volop komische scènes, vette typetjes en visueel spektakel, zoals we van Visscher gewend zijn.

Niet voor niks schreef Theaterkrant over zijn vorige show (****): "Hij heeft een fantastische timing, is bijzonder taalgevoelig en heeft genoeg rake grappen om het publiek twee uur lang bijna onafgebroken te laten schaterlachen."

HEIMWEE NAAR VELSEN Bert Visscher komt graag naar Velsen: ,,Natuurlijk ga ik zeggen dat het een heerlijke zaal is met fijn publiek. En dat is ook zo. Maar een fijn hotel, zeelucht in je smoeltje en een tof visrestaurant aan het einde van de pier helpen ook wel mee aan heimwee naar Velsen. Ik kan niet wachten !!"

LAATSTE KAARTEN Prijs: € 30, dat is inclusief garderobe en pauzedrankje.

Meer informatie en reserveren: www.stadsschouwburgvelsen.nl of tel. 0255 – 515789.