• Bibliotheek Kennemerwaard

Voorlezen is een feestje in de bieb

IJMUIDEN Verhaalkabaal, Voorleesfeest en Boekstartpret gaan weer van start in Bibliotheek Velsen. Voorlezen is van wezenlijk belang bij de taalontwikkeling van kinderen, blijkt uit diverse onderzoeken.

De Bibliotheek ondersteunt het voorlezen aan de allerkleinsten helemaal. Ouders van baby's ontvangen via de gemeente en het consultatiebureau een bon voor een gratis lidmaatschap. Bij inschrijving krijgen de ouders ook het BoekStartkoffertje cadeau. In dit koffertje zitten twee boekjes om direct voor te lezen. Daarnaast organiseert Bibliotheek Velsen ook de voorleesactiviteit BoekStartPret voor de allerkleinsten (0 tot 3 jaar). De eerstvolgende in IJmuiden is vrijdag 28 september om 10.00 uur. In Velserbroek is dit op vrijdag 12 oktober.


Behalve dat voorlezen goed is voor de taalontwikkeling is het ook ontzettend leuk! Kinderen gaan op reis in hun fantasie. Tijdens de Voorleesfeesten (3-6 jaar) en Verhaalkabaal (7+) gaan ze nog iets verder met de beleving van het verhaal, doordat er een activiteit aan vast wordt geplakt. Dit is iets creatiefs in de vorm van een knutselopdracht, een rollenspel, een voordracht, een speurtocht enz. Allemaal gericht op het spelen met taal en taalbegrip en het vergroten van leesplezier. Op maandagmiddag 15:30 uur start op 17 september het Verhaalkabaal (7+) in de bibliotheek van IJmuiden. Op woensdag 26 september is de aftrap van het voorleesfeest om 14:30 uur in IJmuiden en de week erop in de vestiging van Velserbroek. Meer info: bliotheekvelsen.nl.