• De vrouwen van Hillegom waren kansloos tegen het sublieme samenspel van Velsen en verloren met 4-1.

    Evert Woutersen

Vrouwen 1 Velsen kampioen

DRIEHUIS Het eerste vrouwenteam van rkvv Velsen is Eerste Pinksterdag overtuigend kampioen geworden in de tweede klasse E. Met nog één wedstrijd te gaan is het seizoen daarmee beslist, en werd er in Driehuis uitbundig feest gevierd na een prachtig seizoen met vaak prachtig en uitstekend voetbal.

Dat gebeurde zondagmiddag nog wel op verrassende wijze, want hoewel de Velsense vrouwen een sterk seizoen spelen, was de concurrentie met het team van het Noordhollandse Winkel groot. Weliswaar hadden de Velsenaren er 86 ballen in geknald in de afgelopen maanden en Winkel maar 54, maar Winkel VR1 kon gewoon op punten winnen.

Velsen won zondag thuis van Hillegom, altijd een lastige ploeg, toch op overtuigende wijze en versterkte daarmee de positie voor de laatste wedstrijd komende zondag. Maar toen Winkel een uur later ineens verrassend gelijk speelde tegen het veel lager staande Limmen, en daarmee drie belangrijke punten zomaar weggaf, was het seizoen ineens in een paar minuten beslist. En kon er een week eerder al feest gevierd worden in de kantine aan de Wolff en Dekenlaan.