• Gemeente Velsen

Werk aan de Van den Vondellaan

IJMUIDEN Er worden sinds maandag (7 januari) werkzaamheden uitgevoerd op de Van den Vondellaan. Dit veroorzaakt overlast voor automobilisten, (snor)fietsers, voetgangers en bussen. Het gaat om rioolwerkzaamheden in de P.C. Hooftlaan. Om beide kanten met elkaar te verbinden, moet de Van den Vondellaan worden gekruist. Het asfalt van de fietspaden en van de rijbaan op de Van den Vondellaan wordt opgebroken, waarna het huidige riool wordt vervangen. Vervolgens wordt er tijdelijke bestrating aangelegd om het verkeer weer doorgang te kunnen bieden. De Van den Vondellaan staat op de planning voor herinrichting. De definitieve bestrating wordt aangebracht als de herinrichting wordt uitgevoerd.


OMLEIDING Het autoverkeer wordt omgeleid via de Santpoortse Dreef en de N208. Het (snor)fietsverkeer wordt langs het werkgebied geleid, net als de voetgangers. De bussen van Connexxion rijden om tijdens de werkzaamheden. Meer info: connexxion.nl.

Als de weersomstandigheden geen vertraging opleveren, is de Van den Vondellaan vanaf 17 januari weer open voor doorgaand verkeer.