• Handig: de dagelijkse boodschappen gewoon thuis laten bezorgen.

    PR / Picnic

Picnic nu ook in IJmuiden

IJMUIDEN Online supermarkt Picnic bezorgt vanaf begin november ook in IJmuiden en Driehuis. De duurzame elektrische wagentjes brengen de boodschappen gratis bij ruim 15.000 huishoudens. De uitbreiding is onderdeel van de landelijke uitrol van Picnic, dat onder meer bezorgt in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Deventer, Alkmaar en Venlo. Begin 2019 steeg het aantal klanten naar ruim 300.000, verdeeld over 75 Nederlandse steden.

Nu wordt dus IJmuiden aan dat lijstje toegevoegd. Volgens medeoprichter van Picnic Michiel Muller is de uitbreiding naar de vissersplaats een logische stap. "Het is een dorp met veel gezinnen en hardwerkende mensen. Dit is een doelgroep die het al erg druk heeft met werk, hobby's en kinderen. Met onze bezorgservice nemen we de tijdrovende ritjes naar de supermarkt uit handen." Ook Driehuis kan straks van de efficiënte bezorgservice van Picnic profiteren.

WEBSUPER De boodschappen worden voor het hele gebied vanuit de hub aan de Küppersweg 9 in Haarlem geleverd. De websuper streeft ernaar begin november voor het eerst de weg op te gaan. Er wordt gestart met 10 elektrische bezorgwagentjes en 30 bezorgers. Met deze karretjes en medewerkers worden ook boodschappen bezorgd in Haarlem en Heemstede, waar Picnic ook van start gaat. Volgens planning zijn deze aantallen eind 2019 gestegen naar 20 karretjes en 60 bezorgers. 

APP Inwoners van IJmuiden en Driehuis kunnen zich vanaf nu met de Picnic-app op hun mobiele telefoon registreren en zich zo verzekeren van een plek op de wachtlijst. Iedereen die op de wachtlijst staat wordt gefaseerd toegelaten. "Hoe eerder mensen de app downloaden en zich inschrijven, hoe eerder ze aan de beurt zijn", aldus Muller.