• Ad en Anke Koops voor hun winkel.

    Eigen Foto

Uit den Vreemde stopt met winkel in Santpoort

SANTPOORT Uit den Vreemde, specialist op het gebied van Oosterse kunst, new-age en yoga- en meditatie-artikelen stopt er na twintig jaar mee. De eigenaren, Ad en Anke Koops, zagen het jubileum in december naderen en besloten dat het gelet op hun leeftijd een mooi moment was om te gaan minderen. Twee jaar geleden werd de winkel in Haarlem al gesloten en binnenkort houdt de winkel in Santpoort-Noord aan de Hoofdstraat 172 er dus ook mee op.

Voordat het zover is, wordt er eerst nog een opheffingsuitverkoop gehouden. Klanten kunnen de komende weken profiteren van hoge kortingen op het gehele assortiment. Voor klanten het ideale moment om cadeautjes voor de komende feestdagen met hoge korting in te kopen, want bij Uit den Vreemde is namelijk van alles en nog wat te vinden. Het assortiment omvat onder andere New-age, Yoga- en meditatie artikelen, Oosterse Kunst, mineralen, zilveren sieraden, wierook, tarotkaarten, koshi gongs, dromenvangers, klankschalen, yogakleding, hamamdoeken en YogiTea.

"Kortom te veel om op te noemen", zegt eigenaar Ad Koops. Wat veel mensen niet weten dat Uit den Vreemde meer is dan alleen een winkel. "Uit den Vreemde is ookeen toonaangevend import-export bedrijf in Oosterse Kunst, new-age- , yoga- en meditatie artikelen. We leveren met onze groothandel aan winkeliers, yoga- en spirituele centra, scholen, verenigingen en webwinkels en dergelijke. We zijn verder eigenaar van de yogamerken YogaStyles en Om Namaste en mede-distributeur van Yogi-Tea. We houden dus zeker niet helemaal op te bestaan".

Koops is tevens Brand Ambassador van Yogi Tea en verzorgt voor dit theemerk de promotie en verkoop op alle grote evenementen, zoals de Horecava, Huishoudbeurs, Gezondheidsbeurs en diverse yogafestivals. Het is dus zeker niet zo dat Koops na het sluiten van de winkel in een leegte valt.

De historie van Uit den Vreemde voert terug tot 1999. In dat jaar besloten Ad en Anke Koops kleinschalig boeddhabeelden te gaan verkopen op jaarmarkten. Anke was reeds een fervent verzamelaar van Boeddhabeelden en Ad heeft jarenlang op een Internationale school in het Midden Oosten gewerkt en heeft door zijn vele reizen in Azië veel affiniteit met Oosterse Kunst. Kort daarna openden zij een winkel op de Beverwijkse Bazaar en besloten op parttime-basis in het onderwijs verder te gaan. Met de opening van de winkel in 2000 te Haarlem en de groothandel in Santpoort-Noord besloten zij beiden hun banen in het onderwijs op te zeggen. De winkel en groothandel zijn bekend in het gehele land, onder andere vanwege de grootste collectie boeddha- en hindoebeelden van Nederland.

Een definitieve sluitingsdatum voor de winkel van Uit den Vreemde is er nog niet, dus voorlopig kunnen de artikelen nog met een leuke korting gekocht worden.

Voor meer informatie: www.uitdenvreemde.nl. De winkel is dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur geopend.