'Zicht op water' draait in SHIP

IJMUIDEN In bezoekerscentrum SHIP draait donderdag 18 januari wederom de film 'Zicht op water'.

'Zicht op water' is een film van Pauline van Vliet en Marieke Rodenburg. De film gaat over de gevolgen van het graven van het Noordzeekanaal voor de mensen in de IJmond.

Nu, 140 jaar later, na de opening van het Noordzeekanaal in 1876, neemt een aantal markante personen uit de IJmond u mee langs de diverse mijlpalen in de geschiedenis van het kanaal. De film laat onder meer de veranderingen in het landschap zien, maar ook de blijvende band van de inwoners van het gebied met het kanaal en hun herinneringen aan het, door de jaren heen veranderende, kanaal. Mede door de komst de kanaalgravers, vissers en industriearbeiders veranderde het karakter van de IJmond enorm door de jaren heen.

De film is van 15.30 tot 16.30 uur voor de derde keer te zien in de filmzaal van het Sluis Haven Informatie Punt (SHIP).Kosten: €5,- inclusief een kopje thee of koffie. U kunt zich aanmelden via www.ship-info.nl of aan de balie bij SHIP. Maar wees er op tijd bij, het bezoekersaantal is beperkt tot 60 personen.

Voor meer informatie, zoals openingstijden etc. kunt u terecht op de website van SHIP www.ship-info.nl