• PVM

Zomer in het Pieter Vermeulen

DRIEHUIS Het Pieter Vermeulen Museum bruist tijdens de zomervakantie weer van activiteiten! Van 23 juli t/m 2 september is het museum geopend op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zondag, steeds van 13.00 tot 17.00 uur.

De expositie 'Waterwijs' is nog de hele vakantie te zien (vanaf 4 jaar) en laat bezoekers op een speelse manier kennis maken met allerlei aspecten van water.

POPPENKAST Poppenkast Poep en Troep brengt de voorstelling 'Druppels grote reis'.Deze sluit mooi aan bij het thema 'Waterwijs' en is superleuk voor de kleinsten (vanaf 3). Te zien op: zondag 22, woensdag 25 en zondag 29 juli, woensdag 1 en 29 augustus en op zondag 2 september. Aanvang: 13.30. Gratis voor bezoekers van het museum.

KNUTSELEN Elke woensdag- en donderdagmiddag van 13.30 tot 15.30 kunnen de kinderen vanaf 4 jaar aanschuiven aan de gezellige knutseltafels. Voor of na de knutselworkshop kan de tentoonstelling 'Waterwijs' worden bekeken met de speurtocht. Kosten € 1,50 bovenop de entreeprijs van het museum.

NATUURPAD In het naast het museum gelegen park Schoonenberg heeft het museum een Natuurpad uitgezet. Bij de balie zijn natuurpad-tasjes te huur voor € 5,00 waarmee kinderen onder begeleiding van (groot)ouders kennis kunnen maken met de natuur in de omgeving van het museum. In de tasjes vind je o.a. vogelzoekkaarten, verrekijkers, loeppotjes en nog meer materialen die gebruikt kunnen worden om de opdrachten in het boekje over bomen, vogels en struiken rondom de vijver te doen.

GPS-BOMENROUTE De GPS-tocht voert de wandelaar over de Velsense landgoederen Schoonenberg en Beecksteijn, langs 21 bomen die worden beschreven volgens de Keltische bomenhoroscoop. GPS en een tas met attributen is te reserveren (tot 15.00 uur; € 100,00 of legitimatiebewijs als borg). Kosten: € 5,00 incl. routeboekje.

MEER INFORMATIE Meer weten? Kijk op pietervermeulenmuseum.nl.