• Niet alleen op de grote podia waren vorig jaar pareltjes te horen...

    Hans Blomvliet
  • De jaarmarkt vorig jaar.

    Hans Blomvliet

Zomerfestival IJmuiden van start

IJMUIDEN Het Zomerfestival.IJmuiden is vanaf vandaag in volle gang. Het programma is vanmiddag begonnen met het jeugd voetbaltoernooi en de techniekmiddag voor kinderen. Vanavond om 19.00 uur belooft de band Vangrail het festival spetterend te openen. Het Zomerfestival duurt nog tot en met zondag 21 juli.

KORTEBAAN Donderdag om 12.00 uur gaat voor de zevende keer de kortebaan van IJmuiden van start. "Ieder jaar mooier en drukker en daar zijn we trots op!", aldus de organisatie van de kortebaan. In 2018 werd op de derde donderdag van juli zowel online als offline voor bijna 45.288 euro verwed. De start is om 13.00 uur en zal tussen 18.00 en 19.00 uur uitmonden in een spannende eindstrijd. De totalisator staat aan de zuidkant van de Napierstraat. Vanaf 12.30 uur kan men daar terecht om een gokje te wagen. Wedden op de mogelijke winnaar kan al vanaf 1 euro. De Rabobank IJmond Kortebaan vindt plaats tussen het Marktplein en Edisonstraat. Op het hospitalityplein bij de Napierstraat is er voldoende drinken en eten om de inwendige mens te verzorgen. Aan zowel de noord- als aan de zuidkant zijn de toiletten.

DJ Good Old Dave, bekend van het DJ duo Heer en Meester, draait vlak na de kortbaan om 18.30 uur de lekkerste classics van vroeger om het publiek in de juiste sferen te brengen na de kortebaan. 

Daarna betreden de band Buckwheat en DJ Goog Old Dave het podium aan het Kennemerplein voor een 'funky avond'. Buckwheat is een zeskoppige band uit de hoofdstad en speelt 'powersoul', bestaande uit de betere covers uit de jaren 70, 80 en 90. Binnen het bestaande repertoire wordt ook op de actuele hits van het moment ingespeeld. Zij spelen tot 23.00 uur.

WATERVOLLEY De vrijdag gaat van start met het watervolleybal toernooi op het veld bij het Homburgplantsoen om 10.30 uur. Een team bestaat uit zes spelers en een reservespeler/coach. DJ Jack zorgt hier voor de presentatie en gezellige deuntjes.

Vrijdagavond vanaf 21.30 uur zorgt de Australische partyband Furnace and the Fundamentals voor een feestavond. DJ Franky B draait voorafgaand vanaf 19.00 uur om het publiek op te warmen.

JAARMARKT Zaterdag kan het publiek weer genieten van de ouderwets gezellige jaarmarkt, met oude ambachten. Ook dit jaar is de markt meer dan één kilometer lang en behoort hiermee tot één van de langste jaarmarkten van de regio IJmond en Kennemerland. Ander onderdeel deze dag is het tweede Kunst op Koers Festival. Op drie plaatsen op de Kennemerlaan in IJmuiden zullen er de hele dag door alle deelnemers voorstellingen en optredens gegeven worden.

De zaterdagmiddag begint goed met Hollandse muziek met Fred Post en Robin Razz en ook zijn The Dirty Daddies weer van te partij. Met hun optreden van vorig jaar nog in het achterhoofd zullen zij ook dit jaar op het Kennemerplein (vanaf 21.30 uur) voor een waar feestje zorgen. DJ Galaga draait vanaf 19.00 uur.

FOODPARC De zevende verjaardag van het Zomerfestival .IJmuiden wordt wederom afgesloten worden met een gave foodmarkt. Vorig jaar was een daverend succes met uitverkochte foodtrucks, een waanzinnig publiek en heerlijke zomerse sferen. Dat gaan ze dit jaar dunnetjes overdoen met een aantal nieuwe foodtrucks die nog niet eerder op het Zomerfestival.IJmuiden zijn geweest, op het plantsoen bij de Homburgstraat en een nieuwe naam: Foodparc.IJmuiden.

VRIENDEN VAN Zondag 21 juli 2019 gaat het dak er af op het Kennemerplein in IJmuiden tijdens Vrienden van Zomerfestival.IJmuiden…André Hazes treedt maar liefst 75 minuten op met zijn eigen band onder leiding van Micky Fisser!! Daarnaast treden ook Pascal Redeker en Frans Duijts op. Voor deze avond moeten er tickets gekocht worden. Dat kan via deze link.