• Koeien voeren

Zorgvrij bruist

VELSEN-ZUID Bij informatieboerderij Zorgvrij in recreatieschap Spaarnwoude bruist het ook in februari weer van de activiteiten. Een overzicht. Zorgvrij is te vinden aan de Genieweg 50 in Velsen-Zuid. Openingstijden: woensdag t/m zondag 11.00 - 17.00 uur en tijdens de schoolvakantie alle dagen. Meer informatie: 023-5202828, zorgvrij@spaarnwoude.nl. Kijk ook op informatieboerderijzorgvrij.nl

MELKDRIVE Tijdens de openingstijden kunt u zelf biologische verse rauwe melk uit de melkdrive tappen. Wees milieubewust en neem een fles mee! Kosten: € 1,- per liter.
Voorlezen: Iedere eerste woensdag van de maand lezen de vrijwilligers van Zorgvrij een verhaal voor. De kinderen krijgen klompjes, een overall en een boerenzakdoek aan. Achter de schermen wordt er een verhaal voorgelezen. Tijd: 15:00 uur. Leeftijd: Tussen 4 en 7 jaar. Kosten: gratis.
VOEREN Ga langs de varkens en koeien en verwen ze met bix (te te koop bij de balie). Kosten: € 2,00 per bakje; na inlevering van het bakje € 1,- retour bij de balie.
KNUTSELEN Knutsel een konijn met twee kleintjes. Er zijn binnenkort weer jonge konijntjes op de boerderij. Kleur, knip en vouw de konijnen. Zet ze thuis gezellig in de vensterbank of in de kast. Ook leuk als knutselpakketje voor thuis. Leeftijd: vanaf 5 jaar. Kosten: € 2,- per kind.
SPEURTOCHT Meer weten over de dieren van Zorgvrij? Ga met een boekje met vragen over de dieren langs de dieren. Leeftijd: vanaf 7 jaar. Kosten: € 1,50
Voorjaarsvakantie: In de vakantie zijn er kuikens. Kom een kuikenpotje maken. Thuis vul je het potje met de tuinkers-zaadjes. Leeftijd: vanaf 5 jaar. Kosten: €2,50 p. stuk.

TENTOONSTELLING Het toverbos. Kinderen beleven het bos en leren op een eenvoudige en aantrekkelijke manier iets over zijn bewoners. Door aanraking met het magische stokje gaan allerlei dieren in het bos ineens praten. Leeftijd: vanaf 3 jaar. Toverstokjes: € 1.- (borg € 5,-. per stokje) t/m 25 februari.