Bijna is het weer zover: het zevende seizoen van Heel Holland Bakt

04-12-2019, 15:26 |Van onze partner

Heerlijk! Niet alleen de taarten en koekjes, maar ook de uitzendingen van Heel Holland Bakt zelf. Menig Heel Holland Bakt fan komt op zondagavond de deur voorlopig niet uit. 

Maar liefst negen zondagen staan in het teken van bakkend Nederland. In de eerste aflevering, op zondag 15 december, krijgen we te maken met maar liefst vijftig amateurbakkers die juryleden Janny en Robèrt moeten overtuigen van hun bakkwaliteiten.

Eerste aflevering op Heel Holland Bakt Braderie
Dat gebeurt niet in de tent, maar op een Heel Holland Bakt-Braderie waar alle deelnemers hun thuisgebakken product in een eigen kraam mogen klaarzetten. De jury komt langs en proeft. Daarna volgt een bakkamp bij Robèrt. De tien beste bakkers blijven over en mogen de tent in. 

Reden temeer om je Ted Baker tas of Cowboysbag in de gang te laten staan en op de bank te kruipen in deze koude decembermaand. De warme bakkers zullen opnieuw zorgen voor een heerlijke zondagavond voor de buis. 

Kerstboom van koekjes en kerstdesserttaart maken
Op het spel staat de titel Beste Thuisbakker van Nederland van 2019-2020 en gaat naar de beste van deze tien bakkers. Ze zijn vanaf aflevering 2 in de tent te zien en gaan daar met het thema kerst aan de slag. Ze moeten een kerstboom van koekjes maken, ga er maar aan staan. En niet zo’n kleintje ook, maar eentje van minstens dertig centimeter hoog. Daarna moeten ze, als technische opdracht, broodsterren bakken en een kerstdesserttaart creëren als spektakelstuk. 

Bak een kloktaart met oud & nieuw
Met oud en nieuw gaat het tussen de overgebleven negen kandidaten die daarna in de tent aanwezig zijn. Tijdens die aflevering moet er een signatuuropdracht worden gedaan met de titel: Goud & Nieuwtaart. Vervolgens maken de bakkers cannoli. Wat dat is? Ga kijken. Want er volgt ook nog een spektakelstuk in de vorm van een kloktaart. 

In het nieuwe jaar volgt de rest van de afleveringen die zeer waarschijnlijk weer mogen rekenen op heel wat kijkers. En zit je nog verlegen om een aantal recepten voor tijdens de kersttijd? Pak dan je computer uit je laptoptas 15,6 inch en kijk op de Heel Holland bakt pagina van omroep Max waar je alle recepten -ook die van vorige jaren- kunt vinden. 

Heel Holland Bakt is te zien vanaf zondag 15 december vanaf 21.35 op NPO1, met André van Duin als presentator.