Luister en kijk, de kerstklassiekers op radio, tv en Netflix!

Het is vaste prik: Top 2000, Sky Radio Christmas en een zwijmel kerstfilm. Ga er maar weer voor zitten.

04-12-2019, 15:07 |Van onze partner

Je hebt vast het hele jaar al een lijstje in de Burkely tas of Kapten and son. Lijstje? Ja, met nummers die volgens jou een plek verdienen in de Top 2000 want die wordt binnenkort weer uitgezonden. Welk nummer moet dit jaar de Top 2000 aanvoeren? Ben je voor Queen met Bohemian Rhapsody of ben je dit nummer al zo zat dat je vindt dat er een ander op 1 moet komen? 

Dit jaar is er de 21ste editie. Je kunt vanaf deze week stemmen op je favoriete nummers, die in de jaarlijkse lijst moeten staan. Doe dat snel want het kan tot zaterdag 7 december. Je mag minimaal vijf en maximaal 35 nummers aandragen. Diezelfde middag wordt de top 10 bekend gemaakt. Tussen kerst en oud en nieuw is de top 2000 te horen.

Top 2000 quiz, Untold stories en A gogo
Radio 2 rijdt momenteel met een Stembus door het land. De ochtend- en avondprogramma’s worden de komende week vanuit deze bus gemaakt. Wist je dat vorig jaar maar liefst 11 miljoen mensen luisterden en dat zes miljoen mensen hun stem uitbrachten?  

De uitzendingen zijn te horen tussen eerste kerstdag tot en met oudejaarsavond op radio 2. De NTR verzorgt de televisie-uitzingen op NPO3: de Top 2000 quiz, Top 2000 untold stories en Top 2000 a gogo. 

Vorig jaar stond Bohemian Rhapsody van Queen op nummer 1. Plaats 2 werd bezet door de Eagles met Hotel California en op 3 stond de Piano Man van Billy Joel. 

Sky Radio Christmas tot het je oren uitkomt 
Wil je verder in de stemming komen van de eindejaarstijd dan is er 24/7 Sky Radio Christmas. Dat heeft ieder jaar veel fans die veelal hetzelfde zeggen; ‘je kijkt er naar uit, heb het de hele dag aanstaan, zingt alles mee en na kerst kun je geen kerstnummer meer horen’.  

Och, Love Actually nog maar een keer
Nog beter in de stemming komen? Dan zijn er de kerstfilms op tv, Netflix en in de bioscoop. Op Netflix kun je je hart ophalen door (voor de zoveelste keer misschien) Love Actually uit 2003 nog eens te kijken of Bridget Jones’s Diary (2001). Een goed alternatief is Our Planet, de documentaire ingesproken door David Attenborough. 

Je moet natuurlijk naar Frozen 2
In de bioscoop moet je natuurlijk naar Frozen 2, deze draait in maar liefst bijna zestig bioscopen, dus altijd wel eentje bij jou in de buurt. Ted Baker tas mee en naar de bios! Ben je in voor iets spannenders dan is Penoza: the final chapter een aanrader. En wil je het louter bij kerst houden dan draait in 46 bioscopen de film Last Christmas.