• Ahmad Mendes Moreira in actie

    Rowin van Diest

Ahmad blij met kans

VELSEN-ZUID Eindelijk mocht Telstar vorige week weer eens het zoet van een overwinning smaken, nadat voor de tweede keer dit seizoen Jong Utrecht aan de zegekar (0-1) werd gebonden.

Er werd op gehoopt en naar gesnakt na vier nederlagen op rij en een ieder die Telstar een warm toedraagt, was natuurlijk vrijdagavond reuze benieuwd of het een positief vervolg zou krijgen tegen laagvlieger Dordrecht dat onlangs een samenwerkingsverband is aangegaan met Feyenoord dat een paar talenten daar stalde.

Hans Akkerman

"We gaan vol voor de laatste periode. We trainen keihard en zijn in vorm,'' meldde aanvoerder Frank Korpershoek vol zelfvertrouwen. Naast het sportieve aspect wist beleidsbepaler Pieter de Waard deze week ook de aandacht op zich te vestigen. De populaire bestuurder doet officieel een gooi naar het voorzitterschap van de KNVB als opvolger van Michael van Praag. Opkomen voor het gehele (betaalde) voetbal en niet alleen voor Ajax en PSV is een van zijn speerpunten naast, heel gedurfd, het niet meer verstrekken van premies voor interlandvoetbal.

De magere 1-0 overwinning vrijdag op Dordrecht kwam als geroepen, al misten de Witte Leeuwen zeven dotten van kansen. Het domineerde vanaf de eerste minuut met een bijzonder ijverige Ahmad Mendes Moreira voorin maar verprutste kans op kans door gehaaste, slordige en ondoordachte acties rond het strafschopgebied van Dordrecht. Toch een absoluut hoogtepunt. Ahmad Mendes Moreira denderde als een op stoom geraakte ''TGV-trein'' zeven minuten voor rust van de linkerkant langs een drietal vertwijfeld toekijkende Dordtenaren en zijn loepzuivere voorzet werd bij de tweede paal onberispelijk door " Man of the match" (?) Terell Ondaan in de verre hoek gedeponeerd;1-0. De nipte zege was een zeer magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

''Het enige minpuntje'', blikte spits Ahmad Mendes Moreira terug. "We domineerden van begin tot eind maar 'vergaten' de trekker over te halen. Maar niet getreurd hoor want we hebben gewonnen, wederom de nul gehouden en gaan voor de nacompetitie,'' aldus de helder communicerende geboren Schiedammer die even in de Feyenoord jeugd acteerde en kampioen werd met Excelsior Maassluis en bij Kozakken Boys twee mooie jaren beleefde. Ahmad vervolgt: ''Inderdaad, door mijn prestaties in Werkendam heeft trainer Danny Buijs mij meegenomen naar FC Groningen. Het was daar de eerste weken natuurlijk behoorlijk wennen voor mij maar ik speelde toch 13 duels. Jammer dat de resultaten slecht waren en dat het voor geen meter liep. Dat kostte mij uiteindelijk een basisplek. Daarom was ik zo blij dat Telstar mij de kans bood wekelijks aan spelen toe te komen. Daar ben ik ze heel dankbaar voor. Spelen in een tweespitsensysteem ben ik gewend en ligt mij prima.''

Mendes Moreira volgde een paar jaar terug de studie SPH maar heeft die opleiding voorlopig on hold gezet. ''Klopt, ik concentreer mij nu voor de volle 100% op het voetballen en sluit niet uit dat ik na enige tijd de studie weer oppak want het sociaal cultureel werk heeft duidelijk mijn interesse,''