• De heren van HBS waren dit weekend de lachende derde.

    Hans van Leeuwen

Bizarre ontknoping voor hockeyers

IJMUIDEN Voor Haarlem en Strawberries kon er dit laatste hockeyweekend niet veel meer veranderen. Voor de HBS dames en heren was het vorig weekend echter te gek voor woorden.

De dames, het hele seizoen ruim achter het Nijmeegse Union, speelden hun laatste wedstrijd uit bij Leiden dat thuis nog ongeslagen was. Union speelde tegen Alliance in Heemstede dat een resultaat moest boeken om boven de streep te blijven. Union en HBS hadden beide evenveel punten, maar HBS had 3 doelpunten meer gescoord. HBS wist na een zenuwslopende partij Leiden met 2-1 de baas te blijven. En toen werd het spannend. Alliance - Union was later begonnen en Union begon te scoren. Bij 0-3 werd het echt billenknijpen, maar daar bleef het bij. HBS was uiteindelijk kampioen met één doelpunt verschil en promoveert direct naar de Overgangsklasse.

De Heren van HBS, ten dode opgeschreven, won knap met 1-3 uit bij HIC. Ondertussen speelden de Bredase clubs Zwart Wit en Push hun laatste wedstrijd tegen elkaar. Spanning ten top, resultaat 1-1, waardoor beide teams degradeerden. HBS bleek de lachende derde en krijgt komende woensdag (uit) en zaterdag (thuis) een herkansing tegen Groningen. Een eventuele derde beslissende wedstrijd wordt op zondag in Groningen gespeeld.

Strawberries dames en heren beleefden een troosteloos seizoen. De dames besloten het seizoen met een 0-1 nederlaag tegen Myra. Het team boekte slechts één overwinning vorige week tegen mededegradant Leusden. Ook de al gedegradeerde mannen konden het afgelopen zondag niet bolwerken tegen Noordwijk dat met de winst naar huis ging: 2-3. Donkere tijden breken voor Strawberries heren aan. Maar liefst zes spelers én de coach namen afscheid.