• Danny van Haaren in actie (foto: Rowin van Diest)

    Rowin van Diest

Danny van Haaren (Telstar): 'Ik moet meer durf tonen'

VELSEN-ZUID Twee afgetekende nederlagen tegen Den Bosch (1-4) en Roda JC (3-0) hadden Telstar geen goed gedaan en terug geworpen in het klassement. Zeven tegengoals geïncasseerd en voorin weinig tot geen gevaar gesticht. Duidelijker kon de sportieve malheur niet in beeld worden gebracht. Het enige hoogtepunt: de majestueuze ''omhaalgoal'' van captain Frank Korpershoek tegen Den Bosch. Gelijk aan Den Bosch heeft ook tegenstander Almere City F.C.een kwaliteitsinjectie ondergaan. De ''Polderboys'' willen nadrukkelijk stappen zetten en "suikeroom'' Lesley Bamberger heeft grootse plannen. Het stadion wil men uitbreiden, in de winter wordt Griekenland aangedaan voor een trainingskamp en bovendien werden bij AS Roma twee talentvolle huurlingen losgeweekt.

Hans Akkerman

Mike Snoei gunde Danny van Haaren vrijdagavond een basisplek." Een mentaal sterke speler die op verschillende posities uit de voeten kan en een harde werker is,'' oordelen de beleidsbepalers in Velsen. De 21- jarige voormalig jeugdinternational van Feijenoord die ook bij Jong Almere en Jong Cambuur zijn opwachting maakte, sukkelde bijna twee maanden met een scheurtje in zijn knieband maar was daarvan hersteld. Een prima optreden in een oefenduel met Hillegom vorige week gaf voor Snoei de doorslag.

Na zeventig minuten echter werd de ijverige Rotterdammer naar de kant gehaald. ''Mijn benen waren op, dus die wissel was heel logisch,'' verklaarde Danny van Haaren na afloop vrij nuchter. Telstar nam vlak na rust de leiding na een weinig verheffende, saaie 1e helft met veel gedraaf en weinig vernuft, maar bleek op de counter na de thee keer op keer gevaarlijk. Door een combinatie van slordig samenspel, onvoldoende spelinzicht en verkeerde keuzes werd de trekker niet voor de tweede maal overgehaald. De gasten roken bloed, kwamen in minuut 85 op gelijke hoogte en vonden nog bijna de winnende goal. Het was overigens het eerste gelijke spel dit seizoen na 6 zeges en 9 nederlagen.

Danny: "Inderdaad, na die goal van Terell Ondaan verzuimden we in de omschakeling door te drukken. Dat is enorm balen Jammer, want ik ben redelijk tevreden over ons en mijn optreden. Het kan natuurlijk altijd beter maar voor een 1e optreden na een zware blessure kan ik content zijn. Ik krijg wel vaak te horen dat ik nog meer durf moet tonen en brutaler moet zijn. Dat vind ik ook en daarnaast moet ik ook nog meer scoren. Voldoende verbeterpuntjes dus.''

Als jeugdinternational van Feijenoord had Danny wellicht gehoopt op meer interesse toen de Kuipbewoners aangaven niet verder met hem te willen. Danny:'' Ja, klopt maar ik mocht vooral op proef komen, Had ik eerlijk gezegd niet verwacht. Bij Almere en Cambuur haakte ik aan bij de beloften en ik moest van de zomer een belangrijk besluit nemen. Aansluiten bij de selectie van Cambuur of bij Telstar een basisplek zien te veroveren. Ik heb absoluut geen spijt van mijn overgang en merk nadrukkelijk dat de technische staf vertrouwen heeft in mij,'' aldus de liefhebber die samen met zijn teammaten Rodny Lopes Cabral en Elso Brito dagelijks pendelt tussen hun woonplaats Rotterdam en Velsen-Zuid met als ultiem doel een vaste waarde te worden en zijn belofte in te lossen.