• Overleg bij Haarlem (foto Hermann de Vries)

    Hermann de Vries

HBS positief de winterstop in

REGIO De hockeydames en -heren van Strawberries en Haarlem mogen nog een keer aan de bak, voordat de winterstop aanbreekt. Voor de HBS teams was het zondag de laatste keer voor ze de zaal ingaan.

Hans van Leeuwen

Bij de dames in de 2e klasse moest hekkensluiter Strawberries het opnemen tegen Leusden dat slechts een plekje hoger stond. Een spannende wedstrijd die voor Strawberries een puntje opleverde, 2-2. Hierdoor blijft team uit Driehuis op twee punten staan en Leusden op vier. De Haarlem dames beleefden niet zo'n prettige middag op bezoek bij Xenios in Badhoevedorp. In de 31e minuut, bij een 2-0 voorsprong voor de thuisclub, kwam de Haarlem keepster ongelukkig ten val en verdraaide haar rug zodanig dat er een ambulance aan te pas moest komen om haar naar het ziekenhuis te vervoeren. Aangezien de komst van de ambulance lang op zich liet wachten besloten de scheidsrechters, na overleg met beide coaches, de wedstrijd te staken. Het restant zal waarschijnlijk, op 2 december uitgespeeld worden. Gelukkig bleek na onderzoek dat het met de Haarlemkeepster weer redelijk gaat.


De HBS dames staan, na de uitglijder van het Nijmeegse Union vorige week, nog maar twee punten achter op de koploper van de overgangsklasse. Zij moesten het zondag opnemen tegen middenmoter Leiden, dat met name in de eerste helft goed partij bood. De rust kwam met 2-0 voor HBS. In de tweede helft bleef HBS de dominerende ploeg. Uiteindelijk werd er dik verdiend met 4-2 gewonnen! Ook Union won, van het Heemsteedse Alliance met 3-0, waardoor HBS de winterstop ingaat op een fraaie 2e plaats, die alle perspectief biedt.

De heren van Haarlem en Strawberries hebben nog een wedstrijd te gaan komende zondag; HBS kan zich opmaken voor de zaalcompetitie. De mannen van Haarlem, die zoals eerder gememoreerd nogal wisselvallige resultaten produceren, hadden na de 3-1 overwinning op buurman Strawberries vorige week, goede hoop om ook Maarssen dat vlakbij op de ranglijst bivakkeert, te pakken. Helaas klopte het weer eens niet bij de rood-blauwen....Met een 5-1 nederlaag kon de wrange thuisreis aanvaard worden. Strawberries, steeds op de elfde plek voor hekkensluiter Athena, kreeg bezoek van Westerpark uit A'dam. Het is duidelijk dat de ploeg uit Driehuis langzaam maar zeker, het licht begint te zien. Dit resulteerde dan ook in een aantrekkelijke wedstrijd, die praktisch in het eindsignaal in een 4-3 winst leek te eindigen, ware het niet dat een van de umpires toch nog een strafcorner meende te moeten toekennen aan Westerpark. Het eindresultaat: 4-4 en veel tumult na afloop. Strawberries, met Gijs Henfling als nieuwe assistent-coach, blijft elfde met vijf punten. Athena staat nog steeds laatste met twee punten. Volgende week spelen de heren uit Driehuis tegen Noordwijk. De HBS heren tenslotte hoopten op een verrassing tegen middenmoter HIC uit A'dam. HBS moest wel, als laatste in de klasse. In een matige eerste helft was het HIC dat dicteerde. Na de ruststand van 1-2 was het echter een verbeten knokkend HBS dat als collectief steeds meer de overhand kreeg. Dit resulteerde in een snelle 2-2 en 3-2. Dat HBS, uiterst verdiend, nog uitliep naar 5-2 zorgde voor een uitgelaten stemming in een bomvol clubhuis. HBS heeft weer aansluiting gevonden met de teams in de onderste regionen van de promotieklasse.